avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan

Buna ziua,

Am o nelamurire si anume: Am cumparat un teren extravilan acum 3 ani de zile, anul trecut primaria l-a trecut in intravilan. Eu as vrea sa stiu vand terenul dar nu stiu daca este posibil pana cand nu imi refac actele cu noul tip de teren(intravilan).

Stiti daca se poate sa il vand asa cum este acum in acte si noul proprietar sa faca intabularea etc in intravilan dupa vanzare?

Multumesc anticipat,

Daniel
obligatia este a dvs sa intabulati terenul ca intravilan.
Lăsând la o parte a cui este obligaţia, dumneavoastră puteţi vinde acest teren ca extravilan, urmând să îşi facă actualizarea la cartea funciară viitorul proprietar.

Cu toate acestea, nu aveţi vreun avantaj dacă veţi proceda aşa. Taxa actualizării cărţii funciare este oricum mică.

Pentru a face acest lucru, aveţi nevoie de următoarele acte:
- adresă de la primărie din care să reiese că terenul a fost trecut în intravilan (această adresă trebuie s-o prezentaţi şi la notar, dacă îl vindeţi ca intravilan);
- hotărârea de consiliu prin care s-a aprobat PUG-ul;
- copie dupa PUG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan karmy karmy in 1993 am dobindit un act de proprietate pt un teren extravilan dar acum acest teren a devenit intravilan si se afla pe o strada cu nume chiar. Ce pot face ? (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate valery valery Am primit un titlu de prorprietate in care terenul apare in extravilan, insa eu stiu si asa apare si in cartile funciare ca terenul fiind in intravilan. Cum ... (vezi toată discuția)
Introducere teren extravilan in intravilan mika201 mika201 Am cadastru si intabulare pt. un teren agricol realizat cu mai mult timp in urma. La momentul efectuarii cadastrului, terenul se afla in extravilan. Intre timp ... (vezi toată discuția)