Am o nelamurire si anume: Am cumparat un teren extravilan acum 3 ani de zile, anul trecut primaria l-a trecut in intravilan. Eu as vrea sa stiu vand terenul dar nu stiu daca este posibil pana cand nu imi refac actele cu noul tip de teren(intravilan).
Stiti daca se poate sa il vand asa cum este acum in acte si noul proprietar sa faca intabularea etc in intravilan dupa vanzare?
Lăsând la o parte a cui este obligaţia, dumneavoastră puteţi vinde acest teren ca extravilan, urmând să îşi facă actualizarea la cartea funciară viitorul proprietar.
Cu toate acestea, nu aveţi vreun avantaj dacă veţi proceda aşa. Taxa actualizării cărţii funciare este oricum mică.
Pentru a face acest lucru, aveţi nevoie de următoarele acte:
- adresă de la primărie din care să reiese că terenul a fost trecut în intravilan (această adresă trebuie s-o prezentaţi şi la notar, dacă îl vindeţi ca intravilan);
- hotărârea de consiliu prin care s-a aprobat PUG-ul;
- copie dupa PUG.
Teren intravilan
karmy
in 1993 am dobindit un act de proprietate pt un teren extravilan dar acum acest teren a devenit intravilan si se afla pe o strada cu nume chiar. Ce pot face ? (vezi toată discuția)