avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela@

Activitate Daniela@

Cumpărături online
Buna ziua .Vreau sa fac comenzi in SUA pentru cei care nu au timp sau acces la anumite site uri in SUA și as vrea sa știu care este forma legală de a face acest lucru trebuie sa ma înregistrez ca și ora sau stl ?ce trebuie sa fac .Multumesc .
Buna ziua .Am un apartament 3 camere in regim hotelier .Am ales ca metoda de plata a impozitului varianta simpla pe camera 1500 pe an pe camera .Azi m am trezit cu Înștiințare cum ca activitatea mea e clasa a in cod Caen 55,,Hoteluri și alte facilitați de cazare “și ca trebuie sa plătesc taxa specială de salvamont 2 lei pe zi de turist si taxa specială de promovare turistică a mun Bv 1 leu pe zi /turist .Pe bune !?
Ankka2006 ,ma poti ajuta cu o informatie ,te rog?
Ce modalitate de impozitare este mai avantajoasa ?Pe baza normei anuale de venit ,sau in sistem real ?Tu cum lucrezi ?
Abia am deschis si eu un apartament in regim hotelier si tot caut informatii ,cum sa procedez .Prefer sfaturi de la cei care fac asta deja .
Multumesc !

ankka2006 a scris:

Buna! Inchiriez de mai bine de 3 ani, in scop turistic o garsoniera in Brasov. Nu am cerut avizul vecinilor, nu am casa de marcat, si nici nu sunt obligata sa tai chitante. Codul fiscal reglementeaza acesta activitate. Trebuie depusa la anaf, declaratia unica impreuna cu fisa capacitatii de cazare si actele din care sa reiasa ca esti ori proprietar ori imputernicit pe locatie. Iar in momentul cazarii esti obligat sa inregistrezi oaspetii in Fisa de anuntare a sosirii si plecarii, conform H.G.237/2001. Si din mai 2018 un consimtamant privind prelucrarea datelelor conform Regulamentului UE. Mentionez ca sunt si pe siteul Booking si pe Airbnb si pe HomeAway.

buna !am gasit informatia oferita de tine si mi s-a parut cea mai eficienta .Ma poti ajuta te rog cu cateva informatii ?Am inceput inchirierea unui apartament in regim hotelier si vreau sa depun declaratia unica de venit .Ma poti indruma ,te rog cum se completeaza aceasta declaratie ?Multumesc .ps de asemenea am citit despre aceasta fisa de sosire si plecare a oaspetilor ?Este ceva obligatoriu ?Ca nu am facut asta deocamdata >Multumesc frumos .