As dori o opinie legat de drepturile tutorelui.
Pe scurt, incepand cu 03.12.2014 sunt tutorele mamei mele (in momentul de fata astept legalizarea sentintei prin care sunt numit tutorele ei iar ea este pusa sub interdictie), mama fiind internata intr-un centru pentru batrani, avand nevoie de supraveghere si ingrijire permanenta in urma unui atac cerebral suferit la finele lui iulie 2014. Pensia o primeste intr-un cont de la CEC Bank si bineinteles n-a mai fost ridicata din august 2014, intru-cat ea n-a mai putut so faca iar eu n-am avut imputernicire.
Problema: la CEC, unde m-am prezentat cu sentinta judecatoreasca mi s-a solicitat sa o legalizez (ceea ce fac acum) dar si sa solicit niste mentiuni de genul ca sunt in drept sa ridic drepturile banesti anterioare datei pronuntarii sentintei (pensiile ei pe lunile august-noiembrie 2014) si ca am dreptul sa ridic pensiile ce vor intra in cont in viitor...!
In sentinta sunt mentionate punerea sub interdinctie a mamei mele si numirea mea ca tutore al ei dar nici vorba de mentiunile solicitate de jurista CEC Bank.
Pot solicita instantei asemenea mentiuni? Cum se procedeaza?
Fara a avea cunostiinte juridice mie mi se par absurde solicitarile juristei atat timp cat am calitatea de tutore. Cheltuielile medicale lunare ale mamei mele depasesc linistit dublul pensiei ei - pana acum le-am sustinut din resurse proprii dar la un moment dat va fi nevoie sa folosesc si pensia ei...
Ce se intampla daca un SRL cu sediul si spatiile de desfasurare a activitatii (cazare turisti in regim hoterlier), situat in mai multe apartamente ale unui bloc de locuinte, intra in conflict cu vecinii (datorita deranjului produs de turisti) si acestia decid sa convoace o AG a asociatiei de proprietari cu scopul retragerii acordului de funtionare pentru aceasta firma ? Pot acestia sa creeze probleme firmei respective ?
Mentionez ca SRL-ul s-a infiintat avand doar acordul unui fost presedinte al asociatiei, fara ca problema infiintarii acestei firme sa se fi pus intr-o adunare generala a asociatiei de proprietari si nu exista nici acordul vecinilor directi ai apartamentelor in care functioneaza firma.
Va multumesc.
In fiecare raspuns primit de la Sectia 1 Politie Brasov (in urma plangerilor pe care le-am efectuat) scrie negru pe alb ca "in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca aspectele semnalate se confirma" fapt pentru care cetatenii X, Y, etc. au fost sanctionati conform Legii 61/1991 art. 2, pct. 28, iar administratorul conform aceleiasi legi art. 2, pct. 7, deci nu pot fi numite chiar simple presupuneri. Nu spun ca deranjul este continuu, nici ca prostituatele sunt prezente frecvent, dar problemele exista si sunt perioade cand devin greu de suportat. Administratorul cunoaste problema fiind si el unul din cei afectati de activitatea pensiunii - de altfel ambele plangeri catre politie au avut si avizul asociatiei, la prima plangere mi s-au alaturat si alte 6 familii din bloc pentru ca atunci problemele erau mai mari. Nu stiu ce se mai poate face la nivel de asociatie ? Ce sanse am, in cazul in care apelez la justitie, sa obtin interzicerea activitatii acestei pensiuni cel putin in apartamentul de deasupra mea ?
Va multumesc.
De circa 8 ani apartamentul de deasupra mea este inchiriat in regim hotelier si periodic sunt deranjat de asa zisii "turisti" cazati acolo - nu de putine ori mai amatori de chefuri nocturne cu alcool si prostituate. Am apelat la ajutorul politiei in doua randuri pana acum (desi trebuia sa o fac de zeci de ori) si mi s-a dat dreptate - au fost sanctionate contraventional persoanele respective. Fara sa intru in multe amanunte, am inteles de la politie ca pensiunea functioneaza legal desi firma respectiva nu mi-a cerut niciodata acordul pentru schimbarea destinatiei apartamentului. Administratorul pensiunii care este si proprietarul apartamentului in discutie nu pare a fi deranjat de anchetele politiei (nici cand a fost amendat impreuna cu petrecaretii), pretinde ca nu are nici o responsabilitate, ca este treaba politiei. Evident ca nu doresc sa ma transform intr-un "reclamagiu de profesie" asa ca va intreb: cum pot scapa de aceasta problema ?