De circa 8 ani apartamentul de deasupra mea este inchiriat in regim hotelier si periodic sunt deranjat de asa zisii "turisti" cazati acolo - nu de putine ori mai amatori de chefuri nocturne cu alcool si prostituate. Am apelat la ajutorul politiei in doua randuri pana acum (desi trebuia sa o fac de zeci de ori) si mi s-a dat dreptate - au fost sanctionate contraventional persoanele respective. Fara sa intru in multe amanunte, am inteles de la politie ca pensiunea functioneaza legal desi firma respectiva nu mi-a cerut niciodata acordul pentru schimbarea destinatiei apartamentului. Administratorul pensiunii care este si proprietarul apartamentului in discutie nu pare a fi deranjat de anchetele politiei (nici cand a fost amendat impreuna cu petrecaretii), pretinde ca nu are nici o responsabilitate, ca este treaba politiei. Evident ca nu doresc sa ma transform intr-un "reclamagiu de profesie" asa ca va intreb: cum pot scapa de aceasta problema ?
Afirmatiile pe care le-ati facut in mesajul dumneavoastra sunt grave. In situatia in care nu aveti probe si dovezi temenice, nu raman decat simple afirmatii.
In situatia in care proprietarul sau chiriasii din apartamentul de deasupra dumneavoastra nu respecta programul de liniste, dumneavoastra personal aveti datoria de a anunta in prima faza in scris pe Presedintele Asociatiei. Acesta va trebui sa ia masuri in acest sens. In ceea ce priveste celelalte aspecte, acestea sunt greu de dovedit, iar parerea mea este ca doar presupuneti ca se petrece ceva iesit din comun.
In fiecare raspuns primit de la Sectia 1 Politie Brasov (in urma plangerilor pe care le-am efectuat) scrie negru pe alb ca "in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca aspectele semnalate se confirma" fapt pentru care cetatenii X, Y, etc. au fost sanctionati conform Legii 61/1991 art. 2, pct. 28, iar administratorul conform aceleiasi legi art. 2, pct. 7, deci nu pot fi numite chiar simple presupuneri. Nu spun ca deranjul este continuu, nici ca prostituatele sunt prezente frecvent, dar problemele exista si sunt perioade cand devin greu de suportat. Administratorul cunoaste problema fiind si el unul din cei afectati de activitatea pensiunii - de altfel ambele plangeri catre politie au avut si avizul asociatiei, la prima plangere mi s-au alaturat si alte 6 familii din bloc pentru ca atunci problemele erau mai mari. Nu stiu ce se mai poate face la nivel de asociatie ? Ce sanse am, in cazul in care apelez la justitie, sa obtin interzicerea activitatii acestei pensiuni cel putin in apartamentul de deasupra mea ?
Va multumesc.
Banuiesc ca, inainte de a inchiria, proprietarul acestui apartament a facut demersuri sa obtina acordul proprietarilor (al majoritatii) precum si a celor direct afectati pe orizontala si pe verticala. Verificati in documentele asociatiei daca exista aceste acorduri.
Iar la nivel de asociatie... in urmatoare adunare generala - pe care o puteti convoca in regim de urgenta - hotariti retragerea acordului pentru acel apartament ca sa functioneze ca spatiu comercial. Urmariti ca aceasta hotarire sa fie trecuta in registrul de procese verbale si semnat de proprietarii prezenti. Apoi, trimiteti o somtatie prin posta cu confirmare de primire, in care atasati in copie si hotarirea adoptata in AG, proprietarului, prin care il instiintati ca i s-a retras acordul si cereti sa aduca apartamentul la stadiul de locuinta.
Cu aceste documente (copie dupa hotarirea AG, copie dupa somatie, dupa confirmarea de primire) cereti sprijinul politiei, biroului de relatii cu AP din cadrul primariei, invocind faptul ca intr-un apartament functioneaza ilegal o firma. De asemenea, solicitati garzii financiare efectuarea unor controale... chiar daca ar vrea, nu au cum sa le aibe pe toate in regula. Consulati un avocat sa vedeti in ce masura puteti depune plingere penala.
daca de aproape 8 ani respectivul apartament este folosit pentru inchiriat si in aceasta perioada s-au mai intamplat si chestii care v-au deranjat asta este viata de la bloc ce sa-i faci. in legatura cu faptul ca acolo se locuieste, ca la hotel, nu cred ca ar fi fost necesar sa se schimbe destinatia din spatiu de locuit in spatiu cu alta destinatie. Daca s-ar fi desfasurat alte activitati (agentie imobiliara, frizerie-coafura, cabinet stomatologic etc) care se preteaza la un fost apartament ar fi fost necesar sa se schimbe destinatia si in felul acesta ar fi fost necesar sa se obtina acordul prop. direct afectati si acordul Asociatiei de Prop.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Inchiriere firma
leos
Buna ziua,
As dori sa inchiriez si eu un apartament unei firme care doreste sa isi deschida birou in acest apartament. Pentru acest lucru am luat semnaturile ... (vezi toată discuția)