avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutela

As dori o opinie legat de drepturile tutorelui.
Pe scurt, incepand cu 03.12.2014 sunt tutorele mamei mele (in momentul de fata astept legalizarea sentintei prin care sunt numit tutorele ei iar ea este pusa sub interdictie), mama fiind internata intr-un centru pentru batrani, avand nevoie de supraveghere si ingrijire permanenta in urma unui atac cerebral suferit la finele lui iulie 2014. Pensia o primeste intr-un cont de la CEC Bank si bineinteles n-a mai fost ridicata din august 2014, intru-cat ea n-a mai putut so faca iar eu n-am avut imputernicire.
Problema: la CEC, unde m-am prezentat cu sentinta judecatoreasca mi s-a solicitat sa o legalizez (ceea ce fac acum) dar si sa solicit niste mentiuni de genul ca sunt in drept sa ridic drepturile banesti anterioare datei pronuntarii sentintei (pensiile ei pe lunile august-noiembrie 2014) si ca am dreptul sa ridic pensiile ce vor intra in cont in viitor...!
In sentinta sunt mentionate punerea sub interdinctie a mamei mele si numirea mea ca tutore al ei dar nici vorba de mentiunile solicitate de jurista CEC Bank.
Pot solicita instantei asemenea mentiuni? Cum se procedeaza?
Fara a avea cunostiinte juridice mie mi se par absurde solicitarile juristei atat timp cat am calitatea de tutore. Cheltuielile medicale lunare ale mamei mele depasesc linistit dublul pensiei ei - pana acum le-am sustinut din resurse proprii dar la un moment dat va fi nevoie sa folosesc si pensia ei...
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:04, 26 Februarie 2015
aveti dreptate. cel mai bibe este sa mergeti insotit de un avocat care sa explice situatia juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana pusa sub interdictie gabriela06072002 gabriela06072002 Saptamana aceasta mi-a venit sentinta judecatoriei privind punerea sub interdictie a fiicei mele, cu handicap grav. Sentinta nu este inca definitiva, este cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judecatoreasca,procedura tergiversata nejustificat alexflorin1 alexflorin1 buna ziua...pe scurt,si fara a folosi the shift key...:\\">in data de 27.12.2012. obtin o pronuntare la tribunalul bucuresti care suna asa...\'instanta admite ... (vezi toată discuția)
Acordare tutela pentru persoana pusa sub interdictie gabriela06072002 gabriela06072002 Buna ziua. Revin cu un subiect sensibil pe care doresc sa-l lamuresc inca din luna octombri 2013. Am depus un dosar la judecatorie in care solicitam punerea ... (vezi toată discuția)