avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana pusa sub interdictie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana pusa sub interdictie

Saptamana aceasta mi-a venit sentinta judecatoriei privind punerea sub interdictie a fiicei mele, cu handicap grav. Sentinta nu este inca definitiva, este cu posibilitatea revizuirii in termen de 30 de zile. Cand ma pot prezenta la Casa de pensii pentru obtinerea pensiei de handicap si in cazul in care in sentinta asta preliminara nu este specificat explicit numele tutorelui (desi la deschiderea actiunii am solicitat acest lucru) decat cel al curatorului , dupa emiterea sentintei definitive, va mai trebui o alta sentinta judecatoareasca pentru numirea explicita a tutorelui?
In cazul in care de la un centru rezidential s-au primit deja doua raspunsuri ca nu sunt locuri si nici personal adecvat necesitatilor bolnavei, exista mijloace legale de a rezolva aceasta situatie?
Cu inalta consideratie, gabriela
Cel mai recent răspuns: gabriela06072002 , utilizator 19:58, 21 Octombrie 2014
Da, aveti nevoie ca sentinta sa rămână definitiva si irevocabila si apoi aveti nevoie si de o decizie judecătorească privind tutela
In Romania se zice ca fara spaga nu exista locuri...din pacate...nnMergeti la autoritati si sa le sesizati in scris pentru a priminraspuns scris pentru restul problemelor.

Cu banii mereu exista probleme cand aubde dat...
De luat nu au probleme...
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc !!!
Solicitati completarea hotararii.
Minuta (si respectiv ceea ce o sa apara in dispozitivul hotararii cand va fi redactata) ar fi trebuit sa sune cam asa: Dispune punerea sub interdicţie a ... Numeşte pe ... în calitate de tutore al ... Ca urmare a instituirii tutelei persoanei interzise, curatela instituită prin încheierea de şedinţă de la .. se consideră ridicată ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Acordare tutela pentru persoana pusa sub interdictie gabriela06072002 gabriela06072002 Buna ziua. Revin cu un subiect sensibil pe care doresc sa-l lamuresc inca din luna octombri 2013. Am depus un dosar la judecatorie in care solicitam punerea ... (vezi toată discuția)
Retragere cec - tutore DanMitroi DanMitroi Buna ziua, Tocmai ce a fost admisa punerea sub interdictie si numirea mea ca tutore asupra fratelui meu bolnav psihic (schizophrenia paranoida). Fratele meu ... (vezi toată discuția)
Dac proprietara unui apartament este inregistrata cu probleme psihice cum poate sa vanda ap? eu12345 eu12345 Buna ziua, am inteles ca, in acest caz, este nevoie de un tutore. Care sunt demersurile necesare pentru desemnarea unui tutore, ce inseamna tutore? Va ... (vezi toată discuția)