avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan0522

Activitate Bogdan0522

Buna ziua!
Mă poate ajuta un avocat,pentru a intocmii o cerere de revocare a masurii de siguranta art. 111 alin .1 cu ajutorul articolului 111 alin.2 ?
Este legata de dreptul de a exercita profesia de sofer pe o perioada de 4 ani .
Au trecut deja 2 ani si as vrea sa o depun,pentru a putea redobandii permisul.
Vă multumesc frumos!
Va multumesc din suflet

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Confirm art 437 Cod proc pen - Persoana cu privire la care s-a luat una din masurile prevazute in art. 113-116 Cod penal poate cere instantei in a carei raza teritoriala locuieste, revocarea masurii, cind temeiurile care au impus luarea acesteia au incetat.

Vedeți exact ce a motivat înstanta prin hotărâre. Discutați intenția dvs de a formula cerere de revocare și la serviciul de probațiune, vederi care e poziția lor. Pentru judecarea cererii se poate solicita și un referat de evaluare, care va poate ajuta. Discutați situația concreta și cu un avocat din zona dvs, care sa susțină cererea la instanta.
Un motiv general, care poate fi analizat, ar fi ca ati fost acceptat pe un post de șofer, sa depuneți documente justificative. Dar cel mai bine e sa găsiți motive concrete, raportat la hotărâre.
Cererea de revocare se apreciază de judecător, de la caz la caz, în concret.

Da.
Legat de permis doar acest temei.

In temeiul art.111 alin.1 C.p. a luat fata de inculpat masura de siguranta a interzicerii ,pe o durata de 4 ani ,a dreptului de a exercita profesia de sofer.

Cum s-a soluționat cazul? Aveți o pedeapsa stabilita printr-o sentința, de exemplu?

Ce trebuie demonstrat pentru a mi se revoca masura de siguranta prin interzicerea dreptului de a exercita profesia de a fi sofer?
Tin sa precizez ca am dosar penal pentru ucidere din culpa in urma unui accident de acum 4 ani.
A trecut un an de la solutionarea cazului.
Care sunt motivele esentiale pe care trebuie sa le demonstreZ?

Care-i problema cu ea și care e întrebarea?

Cerere revocare masura de siguranță art 111 alin.2

Am si eu nevoie de sfaturi pentru a imi intocmii aceasta cerere si a avea succes.
Masura a fost luata pentru a imi interzice profesia de a fi sofer.
Ce temeiuri ar trebuii sa punctez?

Art. 111

Interzicerea ocupării unei funcţii sau a exercitării unei profesii

(2) Măsura de siguranţă poate fi revocată la cerere, după trecerea unui termen de cel puţin un an, dacă se constată că temeiurile care au impus luarea ei au încetat.
Imi poate explica cineva ce inseamna ,citez"dacă se constată că temeiurile care au impus luarea ei au încetat"?
Art. 111

Interzicerea ocupării unei funcţii sau a exercitării unei profesii

(1) Când făptuitorul a săvârşit fapta datorită incapacităţii, nepregătirii sau altor cauze care îl fac inapt pentru ocuparea unei anumite funcţii, pentru exercitarea unei profesii sau meserii ori pentru desfăşurarea unei alte activităţi, se poate lua măsura interzicerii exercitării dreptului de a ocupa acea funcţie ori de a exercita acea profesie, meserie sau activitate.

(2) Măsura de siguranţă poate fi revocată la cerere, după trecerea unui termen de cel puţin un an, dacă se constată că temeiurile care au impus luarea ei au încetat. O nouă cerere nu se poate face decât după trecerea unui termen de cel puţin un an de la data respingerii cererii .

Cum pot aplica aceasta cerere de revocare ?
Care sunt pasii de urmat?
Si care sunt cerintele pentru a avea succes aceasta cerere?
Va multumesc din suflet anticipat!!
Va multumesc frumos !!
Mai am o scurta intrebare:
In conditiile acestea de mai sus cu 4 ani de interzicere ,am înțeles ca dupa un an de la solutionare pot depune o cerere pentru micsorarea perioadei de interzicere,
Cunoasteti pasii pe care trebuie sa ii urmez si cerintele de care am nevoie pentru a depune cererea de micsorare a perioadei de interzicere?

latka a scris:

Nu puteti depune dosar, deoarece aveti 4 ani de interdictie :

Articolul 211
În cazul în care titularului permisului de conducere i s-a interzis să ocupe o funcție sau să exercite o profesie care are legătură cu dreptul de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie, potrivit art. 108 lit. c) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare, șeful serviciului poliției rutiere care funcționează pe teritoriul de competență al autorității care a luat măsura de siguranță dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie pe durata cât operează măsura de siguranță.
[ link extern ]

Si asta inseamna ca pot depunde dosar pentru dobandire permis?

MYRA CIMPEAN a scris:

una este dreptul de a conduce autovehicule si alta este interzicerea profesiei de sofer - adica sa fiti sofer profesionist

In urma unui accident cu victima produs de mine,
Judecatorul a solutionat ca pedeapsa complementara:
"In temeiul art. 111 alin. 1 C.p. a luat fata de inculpat masura de siguranță a interzicerii, pe o durata de 4 ani, a dreptului de a mai exercita profesia de sofer"
Dosar solutionat la data de :12 octombrie 2022
Intrebarea mea este :
Eu pot depune dosar pentru redobandirea permisului de conducator auto?.(fiindu mi interzisa profesia de sofer)