legally a scris:
Buna ziua. Daca intr-adevar ati fost calomniat se subantelege ca au acuzatiile au fost publice.In acest caz aveti posibilitatea sa depuneti o plangere la politie, in teremen de 2 luni de la comiterea faptei si totdata sa va constituiti parte civila in vederea obtinerii despaguburilor , materiale si moarale.Si sa mentionati si pe ce probe va sustineti acuzatia , adica daca exista martori( si ar trebui sa existe daca este calomnie) sau si alte probe.Insa nu va faceti mari sperante fiindca de regula calomniatorul primeste o amenda administrativa fiindca fapta nu are un grad de pericol social ridicat.
Dar vreau sa va atrag atentia ca seful dvs. poate sa faca proba veritatii, adica dovada pe care o poate face cel chemat sa raspunda pentru insulta sau calomnie, in scopul de a stabili adevarul afirmatiei sau imputarii facute si a inlatura astfel caracterul penal al faptei.
Daca am inteles eu bine, seful meu ar putea dovedi ca eu sunt raspunzator de faptele pe care mi le-a imputat.De vreme ce eu stiu cel mai bine ca nu am nici o legatura cu acele probleme nu vad cum ar putea dovedi asa ceva.
In rest, eu am vorbit tot timpul pe tonul cel mai calm si alegandu-mi cu cea mai mare grija cuvintele tocmai pentru a nu repeta greseala facuta de el.
Martori exista cu duiumul, la ora respectiva erau pe putin 15 colegi in birou care au auzit tot ce s-a discutat.
In alta ordine de idei : Dvs, sau oricine citeste acest mesaj, cum ati reactiona in acest caz ? Din cei 15 oameni care au fost de fata la acuzatiile care mi s-au adus in doar cateva luni s-ar vorbi in tot orasul ca moralitatea mea este cel putin indoielnica, si asta cu siguranta mi-ar aduce grave prejudicii atat materiale cat si mai ales morale, acestea rasfrangandu-se si asupra familiei mele. Deci ma repet : Dvs ati putea trece cu vederea asa ceva?