avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1916 soluții astăzi
Forum Activitate ceoby

Activitate ceoby

Am depus o plangere la politie, si l-au identificat, urmand sa dea detaliile autoritatilor ce le vor solicita. Este important sa trec toate acele articole in cererea de chemare in judecata ? Eu am intocmit o cerere de chemare in judecata dupa un model , dar nu am facut trimitere la nici un articol.
Salut,
Am o rugaminte. Am o firma de calculatoare. Am livrat un pc unui client persoana fizica. Acesta s-a angajat sa il plateasca ulterior achizitiei. Ulterior insa s-a mutat si nu a mai raspuns la telefoane. Eu ca firma as vrea sa stiu in temeiul carui articol asa putea sa il chem in judecata pentru a imi recupera banii pe pc. Mentionez ca am martori.

Multumesc.
GabrielaA a scris:

ceoby a scris:
Acum mai putem alege ambele variante sau doar pe ceea de a doua (sa introducem in instanta civila actiunea ....)


Depuneti o cerere prin care va constituiti parte civila. Acum, in timpul urmaririi penale sau in instanta daca se ajunge acolo.
Puteti sa faceti si separat o actiune in civil. Sunt mai multe de discutat aici.



Poti sa-mi dai si mie un link ( un ex. ) al unei astfel de cereri?
mada08 a scris:

domnule elis ma scuzati ca va intreb, dar eu stiam ca vatamarea corporala e simpla sau grava, credeti ca acest caz se poate incadra doar la vatamare corporala? abia vineri il externeaza asta ar insemna 7 zile de spitalizare, dar repaosul la pat, ca nu o sa mai fie bun de munca, ca o sa aiba repercursiuni toata viata, astea cine le plateste? vor ramane asa?


Sper sa nu ma bag aiurea, dar tie iti trbuie un certificat de la Institul de Medicina Legala. A stat 7 zile in spital pana acum dar cei de la IML s-ar putea sa ii dea mai multe zile de spitalizare in certificat. De fapt prin acele zile de spitalizare (nu e obligatoriu sa si existe internare) se cuantifica gravitatea vatamarilor.
elis a scris:

pt ceoby
Pentru vatamare corporala trebuie sa aiba pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 60 de zile . Fapta se incadreaza la Lovirea sau alte violente.
Acţiunea civilă poate fi alăturată acţiunii penale în cadrul procesului penal, prin constituirea persoanei vătămate ca parte civilă.
Persoana vătămată care nu s-a constituit parte civilă în procesul penal poate introduce la instanţa civilă acţiune pentru repararea pagubei materiale şi a daunelor morale pricinuite prin infracţiune. Judecata în faţa instanţei civile se suspendă până la rezolvarea definitivă a cauzei penale.


Acum mai putem alege ambele variante sau doar pe ceea de a doua (sa introducem in instanta civila actiunea ....)
Salut
Doresc si eu un sfat in urmatoarea speta.
Eu sunt jurist cu licenta, nu am practicat niciodata. Vreau sa stiu daca il pot reprezenta pe fratele meu in fata legii.Acesta are 19 ani, in momenul consumarii faptei avea 17.
Ce a patit:
A fost batut intr-o staie de metrou de 3 colegi de liceu. Elemente agravante ar fi ca bataia a primita intr-un loc public si faptul ca au fost 3 (grup). Am cautat dar nu am mai gasit ca element agravant savarsirea infractiunii in locuri publice.
In aceasi zi am fost cu el la IML, de unde a obtinut un certificat ce atesta hematomi la nivelul fetei ce necesita spitalizari de 5 zile, precum si de la Universitatea de stomatologie de unde am obtinut un certifacat pentru o masea sparta ca urmarea a loviturilor primite. Din cate imi aduc aminte pentru slutire erau necesari 2 dinti, (deci nu cred ca poate fi incadrata la siluire, desi cand l-am vazut nu l0am recunoscut :().
Se incadreaza la lovirea sau alte violente sau la Vatamare corporala. Este un minim de zile de spitalizare pentru a se incadra la vatamare corporala ?
Am dpus plangere la sectia de politie a metroului Bucuresti (Unirea).
Astazi dupa aproape 2 ani dosarul este la parchet si asteapta.
Ve va rog:
- Sa imi spuneti care este procedura corecta ce trebuie sa o urmeze acest dosar, dece dureaza asa de mult, ma gandesc daca nu cumva paratii au intervenit
- Procedura civila in care vom cere despagubiri se poate incepe si fara finalizarea dosarului penal ? Finalizarea dosarului penal inseamna si automat pornirea procedurii civile pentru despagubiri sau sunt independnte ?
Multumesc anticipat.


5 zile
o masea rupta
Răspuns la discuția Recuperare creanta
Buna ziua, mulumesc mult.
Po gasi pe undeva o procedura, cum sa pornesc aceasta aciune.
Formularul l-am gasi aici pe site la documente utile, dar la ce judecarie sa depun, unde este firma mea sau unde este firma lui inregistrata ?
Am ineles ca pentru somatia de plata nu mai este necesara trimirea prin recomandata a unei solicitari de conciliere.

Va rog daca se poate un exemplu de somatie trimisa clientului ( nu la judecatorie ). Am auzit ca se poate sa depun o plangere la fisc pentru verificarea firmei, se poate inscrie firma la o lista naionala de rau planici, etc, lucruri ce s-ar putea sa motiveze clientul, sa nu mai astept ordin judecatoresc ?

Daca ajung sa depun somatia la judecatorie sa mai amintesc de contract , sau nu ma ajuta nici un pic datorita fapului ca este expirat ?

Multumesc incao data pt sfaturi :)
Buna seara,
Intaai tin sa spun ca ma bucur de existenta acestui site si il gasesc extrem de util.
Acum doresc sfat in urmatorul caz:
- exista un contract de presari servicii ce insa expirase
- sau cumulat mai multe facturi ce insumeaza servicii si produse, facturile sunt doar semnate
ultima factura de 1200 ron nu a mai semnato sub diverse pretexte.

-1 Pot prin somatie de plata sa cer restituirea facturilor semnate, mentionez inca o data , contractul expirase
-2 Factura ce nu a mai semnato pot sa mai fac ceva cu ea ? Eu am inregistrato in contabilitate.

Multumesc anticipat.