avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Beneficiar persoana fizica este dator
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Beneficiar persoana fizica este dator

Salut,
Am o rugaminte. Am o firma de calculatoare. Am livrat un pc unui client persoana fizica. Acesta s-a angajat sa il plateasca ulterior achizitiei. Ulterior insa s-a mutat si nu a mai raspuns la telefoane. Eu ca firma as vrea sa stiu in temeiul carui articol asa putea sa il chem in judecata pentru a imi recupera banii pe pc. Mentionez ca am martori.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ceoby , utilizator 22:16, 9 Martie 2009
Inainte de a demara actiunea, formulati o somatie, fie prin avocat, fie prin executor judecatoresc si incercati sa aflati si unde s-a mutat.
Pentru a dovedi livrarea si neplata pretului, aveti dovada ca v-a fost comandat PC-ul si ca dvs. l-ati livrat; banuiesc ca nu aveti contract.
Articolel de lege vor fi mai multe, in principal cele de la contractul de vanzare-cumparare privitor la neachitarea pretului din codul civil, art.1294/1404, art.43 cod comercial pentru dobanda legala, 112 cod pr. civila, etc.
Am depus o plangere la politie, si l-au identificat, urmand sa dea detaliile autoritatilor ce le vor solicita. Este important sa trec toate acele articole in cererea de chemare in judecata ? Eu am intocmit o cerere de chemare in judecata dupa un model , dar nu am facut trimitere la nici un articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere directa say say buna din nou daca incetez contractul de furnizare, mai pot sa chem partea adversa la conciliere directa? legea nu distinge cand se face cererea de ... (vezi toată discuția)
Emitere somatie de plata ContSters98540 ContSters98540 Atunci cand o societate a prestat niste servicii pentru o alta societate, fara comanda din partea acesteia din urma, dar cu antecalculatii de pret facute pe ... (vezi toată discuția)
Livrare comanda eronata si solicitare retur lemontee lemontee Buna ziua, Am comandat online un produs si mi-a fost livrat altul. Am contatcat imediat telefonic societatea, care mi-a spus ca verifica si ma suna, ... (vezi toată discuția)