avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Emitere somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Emitere somatie de plata

Atunci cand o societate a prestat niste servicii pentru o alta societate, fara comanda din partea acesteia din urma, dar cu antecalculatii de pret facute pe baza constatarilor tehnice acceptate de client, si cu avize de expeditie care confirma livrarea produselor, se poate face cerere de chemare in judecata pentru emiterea somatiei de plata? Intre cele doua societati exista un contract pentru livrare piese pentru retehnologizarea unor cazane, iar piesele livrate fara contract au fost necesare pentru acelasi proiect. Pot fi asimilate contractului existent pentru a putea cere emiterea somatiei de plata sau trebuie actionati in judecata pe dreptul comun? Daca trebuie actionati pe dreptul omun, care credeti ca ar fi articolele care m-ar ajuta?
Cel mai recent răspuns: ContSters98540 , utilizator 09:39, 24 Septembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Nu au fost emise facturi. Doar avize de expeditie, fara pret, dar cu semnatura de primire a clientului. Antecalculatiile de pret sunt semnate doar de reprezentantii nostri.
Nu ii putem actiona pe dreptul comun pe baza antecalculatiilor de pret? Problema este ca daca emitem facturile, care au valoare foarte mare, va trebui sa platim TVA-ul la stat. Si daca noi nu incasam banii ...

Alte discuții în legătură

Aviz expeditie si facturare andira andira Va rog frumos, am si eu cateva intrebari, daca ma puteti ajuta: - avizul de expeditie este acelasi lucru cu avizul de insotire a marfii? - trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Marfa fara factura fara aviz...cum pot recupera banii? Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, Sunt noua utilizatoare pe aici. am citit multe din discutiile voastre de pe forum si m-au ajutat destul de mult pentru a intelege mai ... (vezi toată discuția)
Conflict turinico turinico Clientul imi face o factura de stornare cu diferenta de pret cu care nu este de acord la marfa pe care a cumparat-o de la firma mea in anul 2010.Intrebare este ... (vezi toată discuția)