avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa fara factura fara aviz...cum pot recupera banii?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa fara factura fara aviz...cum pot recupera banii?

Buna ziua,
Sunt noua utilizatoare pe aici. am citit multe din discutiile voastre de pe forum si m-au ajutat destul de mult pentru a intelege mai multe chestii. Sunt noua angajata a unei firme (mat c-tii) si am intampinat urmatoarea problema: (mentionez faptul ca angajata dinaintea mea era doar o simpla secretara care facea si facturi, contracte inca nu avea scris in fisa postului asa ceva) in luna iunie s-a dat marfa unui client insa nu s-a eliberat nici o factura, nici aviz de insotire. tot ce am de la acest client este o nota de comanda in care este specificata plata la 30 de zile, (este semnata comanda de client) si de asemenea am un bilet la ordin necompletat doar semnat de el. clientul lucreaza cu aceeasi banca ca si a noastra si am obtinut de la banca informatia ca nu are banii necesari in cont. pe mine ma intereseaza sa recuperez banii datorati firmei chiar daca o sa se ajunga in instanta. dar cu documentele si informatiile care le am ce pot face fara ca firma sa aiba de suferit. sa fac factura? ce sa fac? pentru a putea introduce biletul in banca sa pot inainta un proces. clientul refuza sa raspunda la telefon. angajata de dinainte de asemenea, insa oricum pe ea nu avem cum sa o tragem la raspundere. :((#-o
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:26, 11 Septembrie 2009
ar fi bine sa emiteti o factura, o trimiteti la adresa clientului, prin posta cu confirmare de primire, fixati un termen de plata si daca nu se "executa" puteti sa-l chemati in judecata
Daca la livrarea marfii nu s-au intocmit actele minime necesare (aviz de expeditie, factura) cum puteti dovedi ca marfa a plecat de la societatea dv. catre societatea care a inaintat nota de comanda? Un act minim ar fi trebuit sa fie avizul de expeditie, factura putea fi trimisa si prin posta, ulterior. Despre biletul la ordin...parerea mea este urmatoarea: hotul c-un pacat, pagubasul....cu restul!Poate cu mult noroc sa incercati sa recuperati banii de la persoana angajata care avea sarcina de serviciu intocmirea documentelor care insoteau marfa livrata. In rest...mult succes...
In primul rand completati B.O. si depuneti-l spre plata la banca. In baza refuzului de plata, investiti cu formula executorie B.O. si demarati executarea silita a acestuia.
Intre timp, incercati sa efectuati un punctaj contabil cu clientul dumneavoastra, punctaj care tine loc si de recunoastere a debitului.
Daca executarea este contestata de catre client/debitor, urmeaza sa decideti atunci cum veti proceda. In cazul in care nu o contesta, poate aveti norocul ca executorul sa reuseasca sa popreasca si sa retina ceva bani pe conturi sau, sa gaseasca bunuri ce pot fi supuse valorificarii.
... si daca nu vreau sa primesc corespondenta de la firma ce a livrat marfa, ce fac???????????????????
dar cum sa completez BO daca nu am factura? pe bilet trebuie sa scriu contraval fact nr.... data....

Alte discuții în legătură

Factura rosie lipsa GaneaCristian GaneaCristian Buna ziua, sant agent de vanzari la o firma si mi s a zis ca nu am adus factura rosie la firma, in urma acestei acuzatii neintemeiata si fara nici un temei ... (vezi toată discuția)
Aviz expeditie si facturare andira andira Va rog frumos, am si eu cateva intrebari, daca ma puteti ajuta: - avizul de expeditie este acelasi lucru cu avizul de insotire a marfii? - trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Dovada receptiei marfii unuplusnuoa unuplusnuoa Din start recunosc greselile si lipsa unor documente justificative pentru problema de mai jos. Nu le voi mai repeta, dar caut sfaturi acum. In urma unor ... (vezi toată discuția)