avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura rosie lipsa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura rosie lipsa

Buna ziua, sant agent de vanzari la o firma si mi s a zis ca nu am adus factura rosie la firma, in urma acestei acuzatii neintemeiata si fara nici un temei plauzibil mi se imputa suma de pe factura livrata clientului. Marea problema a mea este ca nici clientul nu mai recunoaste ca i am livrat marfa desi eu cu mana mea am verificat o impreuna cu sotia patronului si inca o persoana care parea m ai interesata de marfa lasata ca patroana in sine.
Intrebarea mea este: ce mi se poate intampla din punct de vedere juridic mie ca agent de vanzari in acest caz cand nici clientul nu are factura albastra si nici pe rosie (in cazul in care sa zicem ca am uitat o la el), dar nici in dosarul in care dupa ce se verifica se pun facturile livrate pe ziua respectiva...
Va rog sa mi raspunde ti ca nu mai am liniste incepand cu acea zi


MULTUMESC ANTICIPAT
Factura verde exista?
Nu exista factura verde pentru ca firma nu emite. In imprimanta exista doare factura albastra si cea rosie
Problema dvoastra este ca nu mai recunoaste clientul ca a primit marfa.
Firma dvoastra se poate indrepta impotriva dvoastra pentru banii pe marfa respectiva, caci aia este problema banii pe marfa, nu factura, hartia in sine.
Iar dvoastra mai departe va puteti indrepta impotriva clientului. Desigur conteaza valoarea sumei, daca merita efortul si mai ales care sunt sansele sa dovediti ca i-ati predat marfa.
Nu sunteti in cea mai fericita situatie din pacate!
Da intr adevar asa este aveti perfecta dreptate in ceea ce mi ati spus. Suma este destul de consistenta ca sa se i a in considerare de aceea am apelat la acest site...33 427 ron. Si cu aceasta cred ca v am captat atentia si nu stiu ce portita exista si cum demonstrez ca i am dat marfa la data emiterii facturii. Am fost cu ai mei sefi la el dar atitudinea lui este una nonsalanta si de nepasare. specificand sa dovedim prin aducerea actului prin care marfa a fost livrata la acea data. Eu nu am nici o dovada decat cinstea si vechimea mea in compania in care lucrez de mai bine de 7 ani in care nu am avut abateri si alte banuieli din partea superiorilor.
Ma gandesc sa faceti o reclamatie la politia economica pt.inselaciune si sa cereti verificarea stocului de marfa atat a firmei unde lucrati cat si a firmei unde ati livrat.
Firma dvs.ce document are ca ati ridicat marfa sa o livrati?ati semnat pe un aviz de expeditie,etc?

Alte discuții în legătură

Nir la aviz de insotire a marfii LuminitaCamelia LuminitaCamelia Buna ziua. Reprezint o firma de distributie ( van-sell) care distribuie marfa prin agenti de vanzari cu marfa in gestiune. Ei primesc marfa conform avizelor de ... (vezi toată discuția)
Marfa fara factura fara aviz...cum pot recupera banii? Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, Sunt noua utilizatoare pe aici. am citit multe din discutiile voastre de pe forum si m-au ajutat destul de mult pentru a intelege mai ... (vezi toată discuția)
Transfer titlu de proprietate asupra unor marfuri gabriela f constantin gabriela f constantin Buna ziua, ma intereseaza cand se transfera dreptul de proprietate asupra unor marfuri vandute cu factura ( nu exista contract) cumparatorului- in momentul ... (vezi toată discuția)