avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura rosie lipsa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura rosie lipsa

Buna ziua, sant agent de vanzari la o firma si mi s a zis ca nu am adus factura rosie la firma, in urma acestei acuzatii neintemeiata si fara nici un temei plauzibil mi se imputa suma de pe factura livrata clientului. Marea problema a mea este ca nici clientul nu mai recunoaste ca i am livrat marfa desi eu cu mana mea am verificat o impreuna cu sotia patronului si inca o persoana care parea m ai interesata de marfa lasata ca patroana in sine.
Intrebarea mea este: ce mi se poate intampla din punct de vedere juridic mie ca agent de vanzari in acest caz cand nici clientul nu are factura albastra si nici pe rosie (in cazul in care sa zicem ca am uitat o la el), dar nici in dosarul in care dupa ce se verifica se pun facturile livrate pe ziua respectiva...
Va rog sa mi raspunde ti ca nu mai am liniste incepand cu acea zi


MULTUMESC ANTICIPAT
Ceva e putred in danemarca dar e si mai putred in romania.

1. Conform spuselor de aici, in depozit poate intra oricine, oricum, oricand. Nu are nevoie de camere, de legitimatii de control si de alte asemenea. Sunt curios, daca pentur iesiri se intampla o asemenea dilema, pai si un “livrator” poate face aceiasi schema, adica sa spuna ca trimis marfa in depozit, dar nu mai are actele si e doar cuvantul furnizorului impotriva depozitului. Interesant.
2. Orice persoana poate lua marfa din depozit cum doreste, orice cantitate, chiar daca are acte.
3. Camerele video sunt de fapt niste sperietori de ciori moderne. Sunt puse acolo doar pentru cine intelege.
4. Daca nu exista acte, nu putem face dovada a nimic, nici macar daca am presupune ca am avea proba video, care atesta persoana la locul si ora respectiva. Conforma acestei logici, orice bucata de hartie poate atesta orice, despre oricine, chiar daca eu pot demonstra contrariul. Mai concret, daca eu vin si declar la politie pe o hartie ordinara, ca X-ulescu a furat o masina din fata blocului, desi pe camere nu apare nimic din ceea ce spun eu, hartia este o dovada clara a spuselor mele si merge ca atare, ba chiar instanta aproba hartia si nu dovada video. Presupun ca acest lucru certifica situatia cazului Tundrea.
Nu mai exista culoare la factura decat ca decor. Fiecare isi tipareste factura cum vrea, pe ce culoare vrea dar avand anumite date obligatorii. Daca nu aveti factura semnata de client iar acesta nu mai recunoaste livrarea sunteti bun de plata. Verificati daca clientul nu are camere de supraveghere. Din cate imi dau seama asa ceva se numeste inselaciune iar politia poate forta obtinerea filmarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir la aviz de insotire a marfii LuminitaCamelia LuminitaCamelia Buna ziua. Reprezint o firma de distributie ( van-sell) care distribuie marfa prin agenti de vanzari cu marfa in gestiune. Ei primesc marfa conform avizelor de ... (vezi toată discuția)
Marfa fara factura fara aviz...cum pot recupera banii? Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, Sunt noua utilizatoare pe aici. am citit multe din discutiile voastre de pe forum si m-au ajutat destul de mult pentru a intelege mai ... (vezi toată discuția)
Transfer titlu de proprietate asupra unor marfuri gabriela f constantin gabriela f constantin Buna ziua, ma intereseaza cand se transfera dreptul de proprietate asupra unor marfuri vandute cu factura ( nu exista contract) cumparatorului- in momentul ... (vezi toată discuția)