avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general conflict
Discuție deschisă în Contabilitate în general

conflict

Clientul imi face o factura de stornare cu diferenta de pret cu care nu este de acord la marfa pe care a cumparat-o de la firma mea in anul 2010.Intrebare este legala si pot sa o accept?:stunned:
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 15:28, 13 Ianuarie 2011
Ce fel de diferenta de pret? I-ati livrat marfa cu un pret mai mare decat ati negociat , sau e vorba de servicii de marketing? Indiferent , facturarea este legala atat timp cat este specificata intrun acord comercial, conventie intre parti.
Este vorba de diferenta de pret la piese de schimb si parti compenente , suntem o firma de productie unelte masini si clientul a facut o comparatie cu preturile din 2008, dar in cursul anului 2010 a acceptat marfa la preturile facturate, el a comecializato, iar acum pentru a nu achita incearca sa diminueze datoria fata de noi si sa imi reduca mie veniturile cu o suma enorma de peste 50.000 euro
Cand ati "batut palma"#-o pentru preturi, nu ati incheiat un acord comercial , o anexa, orice act comercial care sa prevada conditiile de livrare pe anul 2010?Daca da si firma a fost de acord, nu aveti motiv sa acceptati factura de diferenta de pret.Ii faceti corespondenta de refuz cu mentionarea conventiei comerciale de livrare pe 2010 si totodata ii trimiteti si somatie de plata pentru suma neachitata.Urmatorul pas va fi sa-l actionati in judecata pentru recuperarea diferentei.Succes!=D>
Multumesc foarte mult de raspuns.Contractul comercial exista din 2009 dar preturile au ramas la mica intelegere la livrare deoarece nu au fost stabilite in anexa la contract ci numai in facturile emise de catre noi, ei pana acum au mai contestat unele preturi in anumite luni dar au fost sume mici si le-am acceptat ori acum spun ca este pe tot anul 2010, eu cum ma justific in fata unui organ de control in baza carui act am diminuat cifra de afaceri a anului 2010 si pe raspunderea cui?
Daca intentionati sa fiti de acord cu reducerea cifrei de afaceri, justificare puteti avea prin acordarea unui risturn la vanzarile realizate pa anul 2010.Dar uitati-va daca in acordul din 2009(valabil daca nu a fost reziliat) nu aveti trecute si aceste reduceri comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta de pret pentru volum vanzari oferita de client furnizorului slungoci slungoci Care este tratamentul contabil si fiscal in urmatoarea situatie: O societate incheie un contract cu furnizorii sai prin care acestia vor livra saptamanal o ... (vezi toată discuția)
Reduceri comerciale - srl neplatitor de tva , vanzare cu amanuntul Mariralu Mariralu Buna ziua , Va rog sa ma ajutati sa inteleg tainele contabilitatii in urmatoarea situatie : - trebuie sa intocmesc o factura, in care am , sa ... (vezi toată discuția)
Produse identice, preturi diferite (ce fac in nir)? vioviod vioviod Primesc factura de marfa de la furnizor. Ii fac Nir-ul. Atunci cand vand nu respect pretul de vanzare stabilit in Nir. Ex: daca am 3buc. din produsul A, ... (vezi toată discuția)