daca incetez contractul de furnizare, mai pot sa chem partea adversa la conciliere directa?
legea nu distinge cand se face cererea de conciliere directa, ci doar ca se face inainte de adresarea cererii de chemare in judecata.
help me please
depinde ce anume vreti sa faceti. daca intentionati sa chemati in judecata societatea respectiva trebuie sa urmati calea procedurii prealabile, asta daca introduceti o actiune pe drept comun, in pretentii. daca insa va orientati spre o somatie de plata atunci nu mai este necesara concilierea directa, si nici ulterior, daca o pierdeti.
av julia watkins
Buna,
pai dvs ce doriti sa faceti, ce fel de contract e ce clauze are contractul , daca folositi somatia la plata sau Oug 119/2007 nu este necesar parcurgerea concilierii directe, dar reziliati contractul pentru ca partea nu si-a achitat obligatiile contractuale referitoare la plata sau ?, mai multe detalii si se ofera si un raspuns mai adegvat.
Zi buna !
Lucrurile s-au desfasurat astfel:
Am facut licitatie si o firma a castigat. Ulterior s-a incheiat un contract de furnizare, noi avand calitatea de cumparator. La un moment dat am primit instiintare din partea furnizorului ca pretul cu care dansii aduc marfa din strainatate a crescut, urmand ca noi sa platim cu 35% mai mult produsele. In contract noi am stipulat clar ca pretul nu se ajusteaza. Le-am raspuns ca nu suntem de acord cu aceasta majorare de pret. Furnizorii nu au mai livrat marfa. Noi am platit toata marfa primita si am facut notificare de incetare a contractului pentru neindeplinirea obiectului acestuia. Inca nu am trimis aceasta notificare.
De aceea revin cu intrebarea: concilierea directa se poate incepe inainte sau dupa notificarea de incetare a contractului si care sunt reglementarile legale (in afara c. pr. civ.)? Se justifica sa-i dam in judecata pentru a fi obligati de instanta la livrarea produselor la pretul stabilit in contract, daca nu ajungem la niciun consens?
Nu m-am mai intalnit cu asa speta si va dati seama.....
Buna ziua,
acum am inteles, din moment ce in fisa de date a achizitiei si in contract e stipulat ca pretul pentru furnizarea produselor ramane ferm, nu e prob dvs dc furnizorul a luat marfa mai scump decat se astepta, el a castigat licit pe un pret stabilit.
Daca mai are de livrat marfa, acesta tr sa o livreze la pretul stabilit in contract si in licitatie. In conditiile in care acesta nu si-a respectat obligatiile contractuale el tr actionat in instanta, dc doriti sa obtineti ceva de la el, tr conciliere directa si abia apoi notificare cu plata de daune interese si actiune in instanta.
Succes !!!
Reziliere contract
say
Ce solutie se poate adopta in cazul in care pretul produselor dintr-un contract a crescut cu 50% (datorita cresterii USD), iar achizitorul nu este dispus sa ... (vezi toată discuția)