In data de 07 noiembrie 2018 am incheiat o promisiune de vanzare cumparare pentru achizitionarea unui apartament, termenul de finalizare era 31.01.2019 cu posibilitate de prelungire 3 luni si termenul de semnare al contractului era 30.04.2019( este mentionat un paragraf in care spune ca prelungirea finalizarii imobilului cu 3 luni cum este specificat in antecontract atrage prelungirea semnarii contractului dar nu este specificat cu ce perioada se prelungeste), bineinteles ca au intarziat foarte mult, s-a trecut si peste termenul de semnare al contractului, finalizarea a fost undeva pe 25.12.2019, pentru semnarea contractului nu este stabilit niciun termen. In promisiunea de vanzare cumparare sunt stabilite 2 articole cu penalizari, mai exact 0,15% pe zi din pret pentru fiecare zi de intarziere, am luat legatura cu dezvoltatorul si nu este de acord cu aceste penalitati pe care si le-a asumat in promisiune si nu este de acord nici sa se prezinte la notar pentru a semna un nou act aditional cu o noua valabilitate. Variantele prezentate de catre el sunt fie semnarea contractului fara penalitati fie rezilierea acestuia si inapoierea avansului platit. Ce optiuni legale avem? - avand in vedere ca nu sunt de acord cu rezilierea si returnarea avansului doar, pentru ca eu am pierdut un an de zile, Va multumesc!
ok, si n cazul celor ce lucreaza la doua firme consecutiv, ptogram normal si part time este aceeasi chestie? nu am gasit nicio lege care sa specifice acest lucru- daca perioadele se suprapun nu se ia in calcul vechimea
Buna ziua, referitor la discutia cu suprapunerea vechimii, mama mea a lucrat 8 ani in conditii normale si 7 ani ani in sectorul agricol CAP, la decizia pensiei i-a dat ca din cei 7 ani de sector agricol 2 ani se suprapun cu cei lucrati in conditii normale si nu indeplineste stagiul minim de cotizatie, este normal sa nu se ia in calcul avand in vedere ca in adeverintele de vechime de la CAP rezulta doar anii lucrati nu si zilele resoective? Multumesc.