avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Suprapunere vechime
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Suprapunere vechime

Buna ziua, referitor la discutia cu suprapunerea vechimii, mama mea a lucrat 8 ani in conditii normale si 7 ani ani in sectorul agricol CAP, la decizia pensiei i-a dat ca din cei 7 ani de sector agricol 2 ani se suprapun cu cei lucrati in conditii normale si nu indeplineste stagiul minim de cotizatie, este normal sa nu se ia in calcul avand in vedere ca in adeverintele de vechime de la CAP rezulta doar anii lucrati nu si zilele resoective? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 27 Mai 2019
Da, este normal sa nu se ia in calcul daca perioadele se suprapun...
ok, si n cazul celor ce lucreaza la doua firme consecutiv, ptogram normal si part time este aceeasi chestie? nu am gasit nicio lege care sa specifice acest lucru- daca perioadele se suprapun nu se ia in calcul vechimea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este acelasi lucru ... se ia in calcul o singura perioada .... chiar daca au doua c.i.m. in aceeasi perioada , intr-un an calendaristic, tot un an este calculat ca si vechime , se cumuleaza numai veniturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona anticipat maricrisan maricrisan Buna, va scriu pentru mama mea este nascuta in 7 august 1955, are 13 ani de norme la CAP (din 1974 pana in 1989 dintre care 2 ani sunt scosi ), este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am făcut facultatea la zi, aceasta am înțeles că ... Allexander97 Allexander97 Buna ziua, Am făcut facultatea la zi, aceasta am înțeles că se ia în considerare la vechime pentru pensie. Dacă am lucrat cate 3 luni/ an, anii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori să aflu dacă normele de muncă de la c.a.p.(1976-1989) ... drmon drmon bună ziua. As dori să aflu dacănormele de muncă de la C.A.P.(1976-1989) conform adeverinței eliberate din arhiva CAP uluise adaugă la vechimea în muncă ... (vezi toată discuția)