avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune vanzare cumparare

In data de 07 noiembrie 2018 am incheiat o promisiune de vanzare cumparare pentru achizitionarea unui apartament, termenul de finalizare era 31.01.2019 cu posibilitate de prelungire 3 luni si termenul de semnare al contractului era 30.04.2019( este mentionat un paragraf in care spune ca prelungirea finalizarii imobilului cu 3 luni cum este specificat in antecontract atrage prelungirea semnarii contractului dar nu este specificat cu ce perioada se prelungeste), bineinteles ca au intarziat foarte mult, s-a trecut si peste termenul de semnare al contractului, finalizarea a fost undeva pe 25.12.2019, pentru semnarea contractului nu este stabilit niciun termen. In promisiunea de vanzare cumparare sunt stabilite 2 articole cu penalizari, mai exact 0,15% pe zi din pret pentru fiecare zi de intarziere, am luat legatura cu dezvoltatorul si nu este de acord cu aceste penalitati pe care si le-a asumat in promisiune si nu este de acord nici sa se prezinte la notar pentru a semna un nou act aditional cu o noua valabilitate. Variantele prezentate de catre el sunt fie semnarea contractului fara penalitati fie rezilierea acestuia si inapoierea avansului platit. Ce optiuni legale avem? - avand in vedere ca nu sunt de acord cu rezilierea si returnarea avansului doar, pentru ca eu am pierdut un an de zile, Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emil286 , utilizator 17:56, 11 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita im instanta rezilierea ,restituire avans și obligarea la plata despăgubiri/penalizări .Analizati contractul cu un avocat pt a vedea ce variante aveti.Daca lucrurile sunt clar stipulate în contract nu se pune problema daca castigati ci în momentul în care castigati sa puteti executa dezvoltatorul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune semnata, dar dezvoltatorul nu poate livra apartamentul Dorel_25 Dorel_25 Buna seara, Ma aflu in situatia in care am semnat anul trecut cu un dezvoltator o promisiune de cumparare. Termenul de livrare al apartamentului in ... (vezi toată discuția)
Refuz plata penalizari intarziere predare apartament nou veronica.vasilescu veronica.vasilescu Am o promisune de vanzare-cumparare pt. un apartament nou cu predare la 31 decembrie 2009, insa apartamentul nu a fost finalizat nici pana in prezent. In ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune vanzare-cumparare casa andabucur123 andabucur123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspuns. In luna august 2015 am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru o casa pe care voiam sa o achizitionez ... (vezi toată discuția)