avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare promisiune vanzare-cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare promisiune vanzare-cumparare casa

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu raspuns. In luna august 2015 am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru o casa pe care voiam sa o achizitionez prin programul prima casa. Termenul de semnare finala a contractului a fost initial pana la data de 31.03.2016. Dupa cateva saptamani de la semnarea promisiunii din luna august, dezvoltatorii ne-au sunat sa ne ceara mai multi bani si de atunci au inceput neregulile. Pana la data de 31.03.2016 nu s-a finalizat constuctia si s-a mai prelungit termenul pana la data de 06.06.2016, cu mentiunea ca daca pana la aceasta data nu se va semna contractul de vanzare-cumparare, dezvoltatorul este obligat sa ne inapoieze avansul de 5% in termen de 30 zile de la data expirarii contractului, adica pana la data de 06.07.2016. Imobilul nu a fost finalizat pana la data stipulata in contract, iar acum dezvoltatorul refuza sa mergem la notar sa anulam promisiunea de vanzare-cumpare invocand diferite motive si amanand semnarea. Ce cai legale ar trebui urmate pentru a-mi recupera avansul dat, de 5%, in conditiile in care este trecut in contract acest lucru? Multumesc
Cel mai recent răspuns: andabucur123 , utilizator 09:33, 15 Iulie 2016
Puneti in executare intelegerea notariala. Trebuie sa apelati la un executor judecatoresc in acest sens.
Asta inseamna ca trebuie dat in judecata dezvoltatorul?
Inseamna ca trebuie sa mergeti la un executor judecatoresc.

Executorii judecatoresti au birouri cum au notarii, avocatii sau mediatorii.

[ link extern ]
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei si sa solicitati rezilierea precontractului cu obligarea vanzatorului (dezvoltatorului) la plata sumei date avans cu aplicarea prevederilor precontractului (cei 5%) SI A PREVEDERILOR CODULUI CIVIL PRIVIND DUBLAREA SUMEI.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

(...)SI A PREVEDERILOR CODULUI CIVIL PRIVIND DUBLAREA SUMEI.


Se plateste dublul avansului numai daca este clauza in promisiune.

Alte discuții în legătură

Precontract casa balasaf balasaf Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare incheiat la agentie imobiliara defav defav Buna ziua , Cazul meu este urmatorul : am incheiat un precontract de vanzare-cumparare in iunie 2014 la o agentie imobiliara din Craiova pt. casa la cheie(cu ... (vezi toată discuția)
Radiere din cartea funciara !!! gcg 1974 gcg 1974 Salut, Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul. Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de ... (vezi toată discuția)