avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate Ovi_1974

Activitate Ovi_1974

Mulțumesc pentru sfaturile primite. După 1 an și 3 luni, justiția mi-a dat dreptate și a anulat procesul verbal. Greu, dar am reușit de unul singur sa câștig. Adevărul e ca am respectat cele zise aici. O zi minunata va doresc!
Mulțumesc de răspuns! Menționez ca intersecția este în Iași într-o zona intens circulară, fiind și filmată. Pot cere în instanță proba video? Stocările de date ar trebui sa fie administrate de Politia Locală Iași!


latka a scris:

Politia a incalcat legea,care s-a modificat de curind:
www.avocatnet.ro/articol_499...
In codul rutier apare acum sanctiunea:
Articolul 101
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
...................................
7. nerespectarea obligatiei de a permite parasirea intersectiei conducatorului vehiculului ramas in interiorul acesteia;
...................................
Problema apare totusi la dovedirea acestui fapt de catre dvs.. Sotia, in mod normal, nu va poate fi martor conform NCPC:
CAPITOLUL II
Judecata
SUBSECŢIUNEA a 3-a
Probele
Art. 315
Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
(2) Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3.


Puteti incerca in instanta sa cereti incuviintarea audierii ca martor a sotiei, in baza art. 315 alin 2, .
Altfel va trebuie o alta proba sa dovediti faptul ca va aflati in situatia descrisa de dvs.

Acum 4 zile mi-a fost reținut carnetul pt trecerea pe rosu. Menționez ca eu am ajuns în intersecția semaforizata în T, pe culoarea verde, dar din cauza unui autocar care a rămas blocat pe sensul meu, dincolo de intersecție, nu am putut trece pe culoarea mea și am rămas în așteptare dincolo de semafor împreună cu un taxi. Ulterior după ce semaforul se schimbase, mașinile ce aveau verde au pătruns în intersecție blocând-ne accesul către sensul nostru. Apoi după ce au trecut toate, eu și taxi am trecut intersecția pe sensul nostru. Imediat la 50 de m de intersecție...am fost oprit doar eu de poliție, taximetristul fiind lăsat liber. Martor am soția din mașină. Întrebarea e: Am vreo șansă să câștig în instanță contestând procesul verbal?
Mi-e greu sa cred ca Politia Română își permite la orice contestare de amenda rutiera sa își angajeze avocat. Probabil ca au juriștii lor.
În cazul în care pierd un proces cu Politia rutiera în privința contestării unui proces verbal de amendă, sunt impuse cheltuieli de judecată?