avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal de amendă rutieră: dacă ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal de amendă rutieră: dacă pierd procesul îmi pot fi impuse cheltuieli de judecată?

În cazul în care pierd un proces cu Politia rutiera în privința contestării unui proces verbal de amendă, sunt impuse cheltuieli de judecată?
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:35, 5 Iunie 2019
Buna ziua.
Exista si aceasta posibilitate. Daca acestia au avut un avocat angajat sau alte cheltuieli. Oricum trebuie dovedite cu un document (chitanta, factura fiscala, etc).
Mi-e greu sa cred ca Politia Română își permite la orice contestare de amenda rutiera sa își angajeze avocat. Probabil ca au juriștii lor.
Nu exista cheltuieli de judecata pt politie.
Pe site, in spete asemanatoare, contributori avocati au scris ca in astfel de cazuri, simple contestari de amenzi, politia nu se prezinta in instanta.
Poliția are proprii consilieri juridici care în aproape toate cazurile nu se prezintă la termenele de judecată.

Alte discuții în legătură

In urma unei contestari... Toco13 Toco13 Buna seara . In urma unei contestari a unei amenzi cu suspendarea permisului auto pe 90 de zile pentru viteza ,dupa pierderea procesului (fără prezenta mea ... (vezi toată discuția)
Expertiza dinamica accidentelor gioanina gioanina Buna seara ! A avut loc un accident intre un autobus si autoturismul meu. Vinovat este soferul autobusului, a primit amenda si permisul suspendat. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Pvsa-cheltuieli de judecata bogdy29 bogdy29 Buna ziua! Exista posibilitatea ca in urma unui proces in care s-a facut plangere impotriva unui proces verbal, ca in final daca se pierde procesul , sa fie ... (vezi toată discuția)