avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PVsa-Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PVsa-Cheltuieli de judecata

Buna ziua!

Exista posibilitatea ca in urma unui proces in care s-a facut plangere impotriva unui proces verbal, ca in final daca se pierde procesul , sa fie cerute cheltuieli de judecata ?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 17:31, 12 Octombrie 2009
Exista aceasta posibilitate ... În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă culpa procesuală a părţii care a pierdut procesul . Aceasta va suporta atât cheltuielile făcute de ea, cât şi cele făcute de partea care a câştigat procesul .
Un proces verbal de contraventie este incheiat de agenti constatatori din cadrul unor institutii. Institutiile sunt reprezentate in instanta prin consilieri juridici. Ce cheltuieli ar putea sa ceara, chiar daca dvs. pierdeti procesul?

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
poi nu prea au ce cheltuieli sa solicite decat daca ar fi vorba de efectuarea vreounei expertize in situatia in care s-a aplicat sanctiunea contraventionala ca urmare a producerii unui eveniment rutier, retinandu-se culpa contravenientului, desi sunt rezervat in acesta privinta intrucat nu am avut norocul sa intalnesc o asemenea situatie...
..o delegatie cu cheltuieli pentru o deplasare in localitatea in care se gaseste instanta(alta decat a paratei) :hm:
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
la asta m-am gandit si eu, dar nu e cazul....ambele parti se afla in acelasi oras

si oricum plangerea este impotriva politiei, care doreste rezolvarea cazului si cheama ambele parti la proces, dar plangerea nu a fost depusa impotriva lui Popescu Popescu, deci eu nu-l chem direct la proces....,nu?

Alte discuții în legătură

Instanta pentru contestare retinere permis nest nest Buna ziua, Care este instanta completenta unde se depune plangerea impotriva retinerii permisului auto in Bucuresti pentru o presupusa contraventie? Este ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de politie ContSters87904 ContSters87904 Buna ziua tuturor Tocmai mi s-a comis o nedreptate si sigur ca nu sunt singura, in care mi s-a ridicat masina, desi nu incurcam circulatia, nici pietonii ... (vezi toată discuția)
Ajutor razvan-87 razvan-87 eu sunt chemat in aceasta instanta in calitate de intervenient,in proces cu dgpmb brigada de politie rutiera in calitate de intimat pentru fond-plangere ... (vezi toată discuția)