Tocmai mi s-a comis o nedreptate si sigur ca nu sunt singura, in care mi s-a ridicat masina, desi nu incurcam circulatia, nici pietonii era intr-adevar pusa in fata unui garaj dar am vorbit cu proprietara garajului si mi-a spus ca daca doresc imi da si scris ca nu a facut nici o reclamatie. Am platit 530 lei ca sa-mi ridic masina dar amenda nu. Pe scurt, vreau sa ii dau in judecata, dar nu stiu pe cine: politia, supercom(cei care mi-au ridicat masina) sau de unde sa incep sicum se cheama actul cu care trebuie sa incep aceste demersuri, contestatie in anulare?
Pai stiu cine sunt s enumesc SUPERCOM am vb cu ei, am luat masina ideea este ca ei dau vina pe politie care dau vina pe un apelant suspect care de fapt nu exista, nu vor sa spuna nume nimic.
Justificarea aparent legala a ridicarii masinii exista,chiar daca aceasta justificare are mai mult conotatii economice pentru firma care a executat aceasta procedura.Aceasta justificare este oprirea in fata unui garaj.Daca exista un proces verbal ,trebuia sa notati pe acesta obiectiunile dvs.cu privire la efectuarea acestei operatiuni.Din punct de vedere legal puteti contesta doar cuantumul sumei de ridicare,care nu se stie din ce este alcatuit(transport,alte manevre care trebuiau inserate) cat si faptul ca nimeni nu v-a notificat inainte de a se lua aceasta masura pentru ca nimeni nu stie. Deasemeni nimeni nu poate da raspunsuri cu privire la un autoturism ridicat.Nimeni in acel moment nu stia daca masina a fost sustrasa sau unde este aceasta.
Daca nu exista proces verbal sau alte sanctiuni contraventionale,in mod normal ar trebui sa solicitati obligarea firmei care a efectuat aceasta procedura la plata unor daune.
exista proces verbal, nedumerirea mea este si ma repet: pot sa ii dau in judecata pe baza acelui proces verbal, argumente am suficiente, si daca daca, cum se numeste actul: constatare in anulare, cerere de chemare in judecata, ...etc asta nu stiu.
Impotriva unui proces verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor puteti formula plangere contraventionala, conform dispozitiilor O.G. nr. 2/2001.
Plangerea este de competenta judecatoriei si este scutita de taxa de timbru.