avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Eroare judiciara intr-un caz banal: politia achieseaza ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Eroare judiciara intr-un caz banal: politia achieseaza la plangerea mea, insa instanta o respinge irevocabil

Intrucat mi s-au emis doua procese verbale contraventionale pentru aceeasi parcare neregulamentara, am deschis dosar de plangere contraventionala pentru a doua amenda. La proces, politia a venit cu o cerere de achiesare prin care recunoaste ca al doilea proces verbal a fost dat in mod gresit. Dupa vreo 5 amanari ale pronuntarii sentintei, care eu credeam ca este doar o formalitate (avand in vedere simplitatea problemei), ma trezesc ca mi se respinge plangerea contraventionala in mod irevocabil...de ce??? Eu nu reusesc sa imi revin...poate reuseste cineva sa imi explice decizia judecatoarei. Daca politia este de acord ca nu mai are pretentia la a doua amenda, de ce judecatoarea imi cere sa o platesc???
s-a respins ca fiind ramasa fara obiect si nu ca neintemeiata .Nu ati precizat ce s-a intamplat cu prima amenda .
Ba da, prima amenda am platit-o, iar pe a doua am contestat-o!

Probabil am expus problema prea pe scurt...Am parcat masina neregulamentar, in fata unui garaj si am lasat masina acolo din ziua respectiva, ora 14, pana a doua zi la ora 9 dimineata. Proprietarii garajului au chemat politia in prima zi si a doua zi au cerut sa se ridice masina din fata garajului lor. Corect! Eu am fost a doua zi la locul unde mi-a fost dusa masina, am platit recuperarea masinii + amenda contraventionala ce mi-a fost aplicata. Corect! Apoi a venit un nou proces verbal, pentru aceeasi parcare si pe care eu am contestat-o in instanta. Politia a venit la proces, a adus la dosar o cerere de achiesare in care si-a recunoscut vina ca a amendat din greseala a doua oara aceeasi contraventie, dupa care eu am asteptat sentinta, care eram sigura ca era in favoarea mea! Eroare! Am aflat ca verdictul a fost: respingerea plangerii contraventionale! Cum se poate asa ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
ma poate lamuri cineva de ce mi s-a respins plangerea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia comunitara 1715 1715 am primit o amenda in valoare de 1000 de lei de la politia comunitara.... am parcat neregulamentar dansii au venit sa-mi dea amenda, m-am certat cu dumnealor, ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata de politie ContSters87904 ContSters87904 Buna ziua tuturor Tocmai mi s-a comis o nedreptate si sigur ca nu sunt singura, in care mi s-a ridicat masina, desi nu incurcam circulatia, nici pietonii ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva dana&16 dana&16 Am parcat mașina în curtea interioara între blocuri unde parchează și locatarii și la plecare am găsit pe parbrizul mașinii înștiințare de amenda ... (vezi toată discuția)