avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Carei instante trebuie sa ma adresez pentru anularea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Carei instante trebuie sa ma adresez pentru anularea procesului verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar ?

Buna seara, am unele nelamuriri si daca poate cineva as ruga sa ma ajute: Unei cunostinte de-ale mele, in urma cu mai bine de 6 luni i s-a ridicat masina pe baza unui Proces-verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar, intocmit de un agent al Politiei locale. Nu s-a intocmit proces-verbal de contraventie nici pana in prezent. Bineanteles ca a trebuit sa plateasca o suma de bani pentru recuperarea autovehiculului.
Acum ne-am gandit ce am putea face ca sa recuperam banii:
1.Sa facem mai intai procedura prealabila si apoi sa cerem anularea p.v. la Tribunal (contencios), sau
2. Sa ne adresam judecatoriei competente (ca in cazul p.v. de contraventie). Deci, care instanta ar fi competenta ?.
Si inca o intrebare: aceasta actiune este scutita de taxa de timbru sau nu ?
Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva si va doresc toate cele bune.

Cel mai recent răspuns: chaserica , utilizator 22:43, 4 Decembrie 2012
Detaliat concret,ori i s-a ridicat masina pe baza unui Proces-verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar,ori Nu s-a intocmit proces-verbal de contraventie nici pana in prezent.

Daca exista PV ,in termen de 15 de la comunicarea acestuia,daca detineti probe temeinice,
formultati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

Multumesc domnisoara ynocentta, dar eu cred ca m-am exprimat destul de clar: "s-a ridicat masina pe baza unui Proces-verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar, intocmit de un agent al Politiei locale. Nu s-a intocmit proces-verbal de contraventie nici pana in prezent". Mersi oricum, toate cele bune.
Buna seara,

Adresati-va judecatoriei de pe raza administrativa a localitatii unde a fost intocmit procesul verbal. Puteti cauta pe internet, pe portalul www.just.ro , judecatoria care se poate ocupa de contestatia dumneavoastra, iar de acolo puteti lua numarul de telefon sau adresa de email si ii puteti contacta cu privire la taxa de timbru. In acest fel scutiti si timp si bani, iar raspunsul primit este unul foarte pertinent.

Alte opinii mai avizate sunt binevenite.

Cu respect,

Paul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare masina de catre politia locala Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Situatia este urmatoarea: In data de 04.07.2012, o nepoata de-a mea s-a deplasat cu masina la examen ... (vezi toată discuția)
Ridicare autoturism cautraspuns cautraspuns Buna ziua. In cursul zilei de ieri mi-a fost ridicata masina parcata neregulamentar, dar care nu incurca circulatia, langa ea mai fiind parcate inca vreo 3 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)