Pilu a scris:
(...)a lasat-o tocmai unde era un indicator "Oprire interzisa", unde dealtfel, mai erau si alte masini. Nu era acolo indicator "Avertizare ridicari auto". (...). Prin procesul-verbal respectiv, politistul local dispune ridicarea autoturismului, in baza art. 7 lit. "h" din Legea 155/2010 ( ART. 7
În domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii:
h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea, parcarea autovehiculelor şi accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar) si art. 64 alin. 1 din OUG 195/2002 (care se refera la Politia rutiera nicidecum la Politia locala).
Se poate contesta doar acest p.v. de ridicare sau tr. sa astept si sa contest p.v. de contraventie ?
procesul verbal de contraventie trebuie comunicat in termen de 30 de zile de la data intocmirii si nu in termen de 6 luni.
og 2/2001
Art. 26. −(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată
se face de către agentul constatator în termen de cel mult o lună de la data încheierii.
Art. 27. − Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată de face prin poştă, cu
aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului.
Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un
martor.
nu veti avea castig de cauza in eventualitatea contestarii procesului verbal din moment ce relatati ca :
1. masina a stationat intr-o zona unde exista un indicator "Oprire interzisa" (in mod sigur masina a fost fotografiata inainte de a fi ridicata, cam asta este procedura).
Nu este obligatoriu sa existe un indicator de "Avertizare ridicari auto" langa un indicator de interzicere sau restrictie.
2. politia locala are atributii in aplicarea sanctiunilor pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea si accesul intersis avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar.
art. 64 alin. 1 din OUG 195/2002 (care se refera la Politia rutiera nicidecum la Politia locala).
OG2/2001
Art. 15. − − (1) Contravenţia se constată printr-un proces-verbal încheiat de persoanele
anume prevăzute în actul normativ care stabileşte şi sancţionează contravenţia,
denumite în mod generic
agenţi constatatori.
(2)
Pot fi agenţi constatatori: primarii, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Ministerului de Interne, special abilitaţi, persoanele împuternicite în acest scop de miniştri şi de alţi conducători ai autorităţilor administraţiei publice centrale, de prefecţi, preşedinţi ai
consiliilor judeţene, primari, de primarul general al municipiului Bucureşti, precum şi de
alte persoane prevăzute în legi speciale.
Agent constatator nu este numai politistul rutier, prin urmare si un primar poate intocmi un proces verbal de contraventie pentru incalcarea regulilor de circulatie prevazute in oug 195.