avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicitare informatii pentru intocmire proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicitare informatii pentru intocmire proces verbal

Buna seara,

Mai devreme am gasit la stergator hartia in care mi se solicita sa trimit documente pentru a-mi intocmi procesul verbal de contraventie pentru stationare neregulamentara langa locul de munca. Pe langa faptul ca au gresit un pic adresa, aceasta comunicare este intocmita de catre politia locala, nicidecum politia rutiera, care conform

"Decizia nr. 11/2017 privind examinarea sesizării formulate de Avocatul Poporului cu privire la "interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 39 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, raportate la dispozițiile art. 102 alin. (1) pct. 14 sau art. 105 pct. 10 din același act normativ, în sensul stabilirii competenței funcționale a agenților constatatori (din cadrul poliției locale sau poliției rutiere), cu incidența art. 7 lit. h) din Legea poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare"

nu este legala. Adica din ce inteleg, politistii locali nu au dreptul de a solicita informatii ce au legatura cu incalcarea unor norme din OUG 195/2002.

As putea contesta aceasta comunicare sau un eventual proces verbal ce va fi emis in lipsa informatiilor pe numele proprietarului?

Link: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
sicka90, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 22:08, 31 Octombrie 2017
Puteti contesta dar fără șase de reusita. Cel puțin nu pe motivația privitoare la competență poliției locale.

Legea poliției locale nr. 155/2010
Text publicat în M.Of. al României.
În vigoare de la 01 ianuarie 2011
Art. 1. Alin.(1) Poliția locală se înființează în scopul exercitării atribuțiilor privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, în următoarele domenii:
b) circulația pe drumurile publice;

Art. 7. În domeniul circulației pe drumurile publice, poliția locală are următoarele atribuții:
h) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar;
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am primit o amenda pentru stationare neregulamentara pe un drum secundar, unde se parcheaza de la \"facerea lumii\" de la Politia Locala ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie nesemnat chess chess In urma nerespectarii semnului de accesul interzis cu exceptia riveranilor, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie de catre un agent al politie ... (vezi toată discuția)