avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Activitate Anastasia93

Activitate Anastasia93

Vă mulțumesc! Răspunsul dumneavoastră îmi clarifică viziunea despre această situație.

Vă mulțumesc tuturor pentru timpul acordat acestei situații şi pentru răspunsurile atât de utile!
Bună ziua!

1. Aș dori să știu unde ar trebui să mă adresez, sau ce ar trebui să fac, dacă tatăl copilului meu nu a plătit pensia alimentară de 3 luni consecutiv și nici nu pare că ar avea vreo intenție.

2.Menționez că minorul e în vârstă de 4 ani, este recunoscut și am avut un proces pentru plata pensiei alimentare, pe care l-am câștigat. În urma acestuia am obținut o hotărâre judecătorească în care apare că tatăl are obligația să plătească 1/8 din salariul minim pe economie, nu mai puțin de atât, deoarece el mai are alți 3 copii dintr-o altă căsătorie anterioară

3. Cât înseamnă 1/8 din salariul minim pe economie? El a calcultat 150 lei lunar. Cine ar trebui să facă aceste calcule? Cui mă adresez?

4. Nu își declară locurile de muncă. Nu știu unde lucrează și nici salariul său. Din nou, cui mă adresez?
Apreciez comentariul dumneavoastră, dar m-ar ajuta opinia avizată a unui specialist. Cunosc legea, cum că-l pot reclama pentru nerespectarea hotărârii judecătorești. Sunt sigură că aici voi găsi suportul de care am nevoie pentru această situație.
Bună ziua. Am un copil de 3 ani şi 5 luni recunoscut de tatăl lui. Despărțirea noastră s-a produs când copilul avea 3 luni şi jumătate (nu am fost căsătoriți) De atunci tatăl nu a contribuit cu nimic pe un fond al incertitudinii sale legată de paternitate. Nu crede că e copilul lui. În martie 2018 am demarat proces pentru pensie alimentară. Am câştigat procesul în 2019 martie. Am primit hotărârea. E luna iunie (3 luni de la emiterea hotărârii) Nu a plătit nimic. Pentru că a tot pus problema testului de paternitate şi in cadrul procesului pentru pensie alimentară a tot depus cereri pentru test adn, care insa nu i-au fost acceptate de instanță, pentru că cererile lui nu făceau subiectul procesului, eu am decis ca luna aceasta să îi trimit o notificare prin executor pentru ca el să se prezinte la Bucureşti pentru test adn. Va primi notificarea în câteva zile. În caz de neprezentare la testul adn, cum îl pot aduce pentru a face testul, există vreo lege pentru aşa ceva? Repet. Vreau să vină să facă testul adn, chiar dacă refuză, pentru că e un cerc vicios aici.