avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplată pensie alimentară 3 luni consecutiv
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplată pensie alimentară 3 luni consecutiv

Bună ziua!

1. Aș dori să știu unde ar trebui să mă adresez, sau ce ar trebui să fac, dacă tatăl copilului meu nu a plătit pensia alimentară de 3 luni consecutiv și nici nu pare că ar avea vreo intenție.

2.Menționez că minorul e în vârstă de 4 ani, este recunoscut și am avut un proces pentru plata pensiei alimentare, pe care l-am câștigat. În urma acestuia am obținut o hotărâre judecătorească în care apare că tatăl are obligația să plătească 1/8 din salariul minim pe economie, nu mai puțin de atât, deoarece el mai are alți 3 copii dintr-o altă căsătorie anterioară

3. Cât înseamnă 1/8 din salariul minim pe economie? El a calcultat 150 lei lunar. Cine ar trebui să facă aceste calcule? Cui mă adresez?

4. Nu își declară locurile de muncă. Nu știu unde lucrează și nici salariul său. Din nou, cui mă adresez?
Cel mai recent răspuns: Anastasia93 , utilizator 00:09, 15 Ianuarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, aveti optiunea de a merge la executor pentru a pune in executare hotararea obtinuta insa in situatia in care nu munceste in mod legal si nici nu detine bunuri, va fi foarte greu de recuperat. Mai aveti varianta de a ii face o plangere penala pentru abandon de familie.
Salariul minim pe economie actualmente este de 2230 lei iar 1/8 ar insemna aprox.278 lei lunar.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Madalina Pascu, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângere penală pentru abandon de familie, nu pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti!

Veniturile i le afla executorul.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca munceste legal si veniturile reale sunt declarate la autoritatile competente, altfel executorul nu are ce sa faca, am crezut ca este clar raspunsul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați scris "plângere penală pentru nerespectarea hotărârilor judecâtorești", iar după ce am învederat că ați greșit, ați modificat/corectat.
În fine, este omenește să greșim, doar că eu am ținut să ofer informația corectă justițiabilului, nu este cazul să vă ancorați într-un dialog redundant cu mine!
O seară feerică!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine este să-l executați silit. Cu plângerea penală pierdeți timpul dacă el face minime apărări.

Alte discuții în legătură

Neplata pensia intretinere copil cf hotărârii ... Kimci Kimci Dacă nu se plătește pensia intretinere copil cf hotărârii definitive judecătorești ci de la sine putere o suma pretinsa a fi minim pe economie..ce putem ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa divort la notariat mm08 mm08 In urma divortului de comun acord incheiat la Notariat parintele care nu locuieste cu copilul si-a luat angajamentul ca va plati lunar o pensie alimentara, ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, ce drepturi si obligatii presupune? raluca.raileanu raluca.raileanu buna ziua. am divortat de fostul meu sot la notar in data de 13 iunie 2014.avem un copil de 6 ani si am fost de acord cu custodia comuna a acestuia. prin ... (vezi toată discuția)