avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensia intretinere copil cf hotărârii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensia intretinere copil cf hotărârii ...

Dacă nu se plătește pensia intretinere copil cf hotărârii definitive judecătorești ci de la sine putere o suma pretinsa a fi minim pe economie..ce putem face pt. Diferența neachitata de ani buni.multumim
Cel mai recent răspuns: Kimci , utilizator 11:17, 19 Noiembrie 2022
Puteti sa apelati la executor.
Cand ati aflat ca va da mai putin?
Puteți solicita, pe calea instantei de judecata, modificarea pensiei de întreținere din cota procentuala în suma fixa.
Tatal o sa fie obligat sa depună adeverință cu veniturile sale pe ultimele 6 luni sau chiar 1 an și se face o medie a veniturilor.
În felul acesta nu mai rămâne la dispoziția tatălui sa calculeze pensia în mod discreționar.
Contactați un avocat și discutați cu acesta în detaliu.
Nu trebuia sa așteptați ani buni ci sa va adresați unui executor judecatoresc..
Da, aveți dreptul la executare și este indicat sa uzați de el.

Scris din București 2022
Asta am făcut,nici o soluționare

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu trebuia sa așteptați ani buni ci sa va adresați unui executor judecatoresc..

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor- legea obliga parintele sa se angajeze? Adinabb Adinabb Buna seara, Va deranjez cu o intrebare. Daca fostul sot \\\\"nu lucreaza\\\\" si nu are un venit salarial din care sa plateasca pensia de intretinere in ... (vezi toată discuția)
Actualizare pensie alimentara viorinc viorinc Buna ziua! odata cu marirea salariului minim pe economie creste si suma datorata de 25 % pentru pensia alimentara? daca tatal este plecat din tara de ani de ... (vezi toată discuția)
Indexare pensie intretinere c_stefania c_stefania BUna ziua, Am citit pe forum ca pensia stabilita intr-o suma fixa se indexeaza trimestrial de catre angajator cu rata inflatiei. Tatal fetitei mele a ... (vezi toată discuția)