BUna ziua,
Am citit pe forum ca pensia stabilita intr-o suma fixa se indexeaza trimestrial de catre angajator cu rata inflatiei.
Tatal fetitei mele a sustinut c anu realizeaza venituri si am solicitat stabilirea pensiei alimentare raportat la venitul minim pe economie. Dansul realizeaza venituri neoficiale, cu toate acestea plateste cand si cum dar niciodata la termen iar in ultimele luni nici ca a pltit vreun leu. Pot sa il actionez in instanta pentru indexarea pensiei alimentare? Sau este pierdere de timp?
Dansul nu plateste pe considerentul ca eu nu voi face nimic, dar asta ar fi o dovada ca nu sunt gluga de coceni, mai mult are si o plangere penala pentru abandon de familie.
Cu multumiri.
Am uitat un lucru: As putea cere judecarea cauzei in lipsa mea? Sunt singurul parinte intretinator.
Multumesc.
Daca nu obtine venituri sau nu i le puteti dovedi, pensia nu se va modifica, se va raporta tot la salariul minim pe economie.
Chiar daca ar avea un angajator, acesta nu va indexa pensia de la sine putere, ci trebuie ca instanta sa hotarasca intai in acest sens.
Pentru neplata pensiei ce v-o datoreaza, puteti sa depuneti pangere la politie pentru abandon de familie sau/ si sa va adresati unui executor judecatoresc care sa incerce sa recupereze suma restanta prin executare silita.
Daca alegeti sa va adresati instantei pt marire, indexare pensie , puteti cere judecata in lipsa cf art 242 alin 2 cod procedura civila ( asta pana nu se schimba codul).
Pensia alimentara
marilena76
Sunt despartit si am o fetita de 11 ani.Am obtinut custodia fetitei dar nu l am dat in judecata pe tatal ei pentru pensie alimentara si de 5 ani de cand suntem ... (vezi toată discuția)