Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Din 2011 exista o Hotarare prin care s-a stabilit ca si pensie de intretinere un procent de 33% din venitul net realizat.
Desi trebuia sa dea acest procent din venit, fostul sot a raportat mereu pensia de intretinere la minimul pe economie, adica achita 330-350 lei/liuna, asta in conditiile in care castiga 3000-4000 de euro. Dovada acestor venituri consta in contract de munca din perioada 2011-2013 unde se specifica acest salariu.
Acum, in luna iulie 2015 acesta a introdus o cerere in instanta de reducere a pensiei de intretinere de la 33% din venitul net realizat la 33% din venitul minim pe economie. Prin aceasta cerere el doreste sa poata plati in continuare la minimul pe economie fara sa mai raspunda penal pentru infractiune.
Eu trebuie sa fac intampinarea si nu stiu sincer cum sa cer: as solicita ceva de genul: resping actiunea lui si solicit mentinerea procentului de 33% din venitul realizat cu introducerea sintagmei" dar nu mai putin de minimul pe economie"
Astfel cand munceste raporteaza pensia la venitul net cand nu la minimul pe economie.
Pot solicita acest lucru in aceasta intampinare sau trebuie sa fac cerere reconventionala?????
Mentionez ca munceste in afara tarii si e destul de greu de depistat firma.
Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns.
Mai am o intrebare: are vreo relevanta daca in intampinare atasez condamnari ale reclamantului din trecut pentru abandon de familie (amenda penala- pentru ca a ajuns dosarul in instanta) sau mentionez faptul ca si in prezent s-a inceput urmarirea penala tot pentru abandon de familie???
Si in trecut a mintit ca nu realizeaza venituri, dar a fost descoperit cu venituri, la fel cum minte si acum cand doreste ca pensia de intretinere sa se raporteze la venitul minim pe economie.
Revin cu noutati: Instanta a admis cererea fostului sot de reducere a pensiei de intretinere de la 33% din venitul net realizat la 33% din venitul minim pe economie.
Deci s-a modificat nu procentul ci raportarea acestuia la un alt venit.
Sunt putin uimita: el nu a dovedit cu nimic lipsa veniturilor...a depus in instanta un contract de munca incheiat din anul 2010, eu am depus un contract de munca de al lui care s-a incheiat in 2013 dar in care se specifica clar ca este cu durata de 2 ani si cu reinnoire automata.
De asemenea tot pentru dovedirea faptului ca munceste in afara tarii am solicitat sa i se cerara copie dupa pasaport...acolo se vedeau vizele de munca, deoarece el lucreaza in tari care nu sunt membre UE. Nu a solicitat nimic Instanta...pur si simplu i-a admis cererea.
Am nevoie de sfaturi, va rog...ce sa fac??? are rost sa fac recurs?????
Eu mi-am inchipuit ca daca pensia de intretinere este stabilita in procent, nu se modifica la presupusa lipsa a veniturilor.
După părerea mea, nu merită să faceţi recurs.
Peste 6 luni, deschideţi un nou proces. Poate nimeriţi alt judecător, mai fricos .
Nici pe acesta nu-l durea mâna să scrie 33% din venit, dar nu mai puţin de 33% din salariul minim pe economie, fiindcă oricum, nu-l puteţi verifica.
atacati hotararea daca ati dovedit ca e inca sub contract.
Nu avea instanta de ce sa ceara pasaportul, nu e o dovada ca munceste, poate merge in vacante platite din donatii.