avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara dupa divort la notariat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara dupa divort la notariat

In urma divortului de comun acord incheiat la Notariat parintele care nu locuieste cu copilul si-a luat angajamentul ca va plati lunar o pensie alimentara, dar nu si-a respectat niciodata obligatia, Cum se rezolva aceasta situatie pentru trecut si viitor?
Intrucat nu exista decat o Conventie de incredintarea minorului, parintele nu poate fi actionat in judecata pentru abandon familial asa cum beneficiaza cei care au o Hotarara Judecatoresca. Ce e de facut pentru ca si acest copil are aceleasi drepturi ca si cei ai caror parinti divorteaza in Instanta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mm08 , utilizator 20:28, 14 Martie 2014
Intrucat nu exista decat o Conventie de incredintarea minorului, parintele nu poate fi actionat in judecata pentru abandon familial asa cum beneficiaza cei care au o Hotarara Judecatoresca.

Conventia aia are aceeasi putere ca o hotarare judecatoreasca, in sensul ca ea constituie titlu executoriu, asa ca va puteti adresa unui executor judecatoresc pt a-l executa silit in baza ei sau ii faceti plangere penala pt abandon.
M-am adresat unui executor judecatoresc, dar nu are ce sa execute pentru ca si-a trecut tot ce are pe numele altor persoane, iar in contractul de munca si-a trecut salariul minim pe economie. Are propria firma.
Am facut plangere pentru abandon familial si am primit raspuns de la procuror ca in lipsa unei Hotarari Judecatoresti nu pot beneficia de Art 305.

Deci, cum se rezolva aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara scarlatescu scarlatescu tatal fiului meu refuza de un an sa plateasca pensia alimentara pe motiv ca miam schimbat domiciliu si refuza sa trimita bani antrun cont bancar.e obligat la ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor ghisoiu.e ghisoiu.e Va rog frumos sa ma lamuriti daca tatal unei minore, obligat prin hotarire judecatoreasca sa plateasca pensie de intretinere,are dreptul sa nu plateasca in ... (vezi toată discuția)
Nu plateste nu da permisiunea copilului sa plece ...nu nu kaa 1 kaa 1 tatal copilului nu si-a platit pensia alimentara de cinci luni. a comunicat ca va plati la finele anului. fara explicatii. nu stiu unde munceste. cum fac sa ... (vezi toată discuția)