avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

tatal fiului meu refuza de un an sa plateasca pensia alimentara pe motiv ca miam schimbat domiciliu si refuza sa trimita bani antrun cont bancar.e obligat la plata pensiei pana la majorat,.mentionez ca nu a vazut copilul de 7ani si acum siar dori sa al viziteze,chiar daca an hotarare nu e specificat nimic despre acest lucru.nu ami permite nici sa pot pleca cu copilul an vacanta caci nu vrea sa asi dea acordul.ce pot face pentru a rezolva cat mai repede cu plecarea fara sa trebuiasca sa astept dupa el.dac merg la politie sa fac o reclamatie pt abandon de familie se poate?mentionez ca nu am fost casatoriti.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: scarlatescu , utilizator 15:19, 9 Iulie 2011
In afara de plingerea pentru abandadon avind in vedere neplata pensiuei mai mult de 2 luni, puteti formula la judecatorie o actiune prin care sa va fie incredintat minorul spre crestere si educare astfel ca sa nu mai fiti nevoita sa ii cereti meru acordul
cand ati cerut pensie de intretinere, nu ati cerut si sa va fie copilul incredintat ?
in legatura cu pensia, puteti sa-i faceti plangere la politie pt abandon si/sau sa mergeti la un executor cu hotararea sa execute silit pensia restanta
Daca prin hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorului, a fost stabilita si incredintarea acestuia spre crestere si educare mamei, deci dvs., atunci nu mai aveti nevoie de declaratia notariala a tatalui pentru a iesi din tara cu minorul.
Daca insa nu a fost stabilita si incredintarea atunci este necesara promovarea unei actiuni in acest sens si obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile.
In privinta pensiei de intretinere restanta, va puteti adresa unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii prin care fost stabilita pensia si/ sau plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev.de art 305 al. 1 lit.c ) c.pen.
De asemenea, daca tatal este angajat cu forme legale ( iar pensia minorului a fost stabilita in functie de venitul minim pe economie), atunci puteti promova o actiune de stabilire pensie in functie de veniturile realizate.
In privinta dreptului de vizita al minorului, daca nu ajungeti la un consens in privinta acestuia, tatal poate oricand promova o actiune de stabilire relatii personale cu minorul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
nu am cerut acest lucru in instanta nici eu nici avocatul meu.in acea hotarare scrie:"in conformitate cu prevederile ert107Cfam.colaborat cu art86Cfam,copilul minorul este antretinut de parinti sai,acestia avand obligatia de a asigura conditiile necesare pentru cresterea si educarea minorului,fiecare dintre parinti trebuind sa contribuie la cheltuielile aratate atat timp cat minorul se afla antr-o stare de nevoie."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul minor floraresu floraresu am o fetita de opt ani care imi este incredintata printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. relatia a fost una de concubinaj.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Divort ela_75 ela_75 buna ziua am terminat divortul acum o saptamina custodia copilului a obtinut o tatal in hotarire instanta nu a specificat si despre dreptul meu la vizita dar ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului niky_gabi niky_gabi buna, traiesc in concubinaj de 10 ani, am un copil cu barbatul acesta, vreau sa ma despart de el, iar el nu vrea sa imi lase custodia copilului, ce dreptur ... (vezi toată discuția)