avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua am terminat divortul acum o saptamina custodia copilului a obtinut o tatal in hotarire instanta nu a specificat si despre dreptul meu la vizita dar pensie alimentara mi au cerut va rog sa imi spuneti daca drept la vizite nu am atunci pensie pentru ce sa dau ?
mentionez ca am un salariu de 425 ron si am ramas si cu ceva datorii ce mai pot face?
Pensia alimentara o platiti pentru ca aveti o datorie morala, materna, fundamentala pentru cresterea copilului dvs. Daca aveti impresia ca dreptul de vizita are legatura cu pensia alimentara atunci nu vedeti problema din perspectiva realista.
Trebuie sa faceti onoua actiune in vederea stabilirii programului de vizite, daca nu ati facut-o in cadrul procesului de divort.Aveti acest drept, nu va poate fi ingradit , doar sa il solicitati.
Achitarea unei pensii de intretinere este o obligatie a dvs. si un drept al copilului.In privinta drepturilor si obligatiilor, in privinta copilului, acestea se impart intre parinti.
Instanta nu a stabilit un drept de vizita in favoarea dvs. pentru ca nu ati solicitat.
Aveti insa posibilitatea sa solicitati stabilirea unui program de vizita pe cale separata,( o noua actiune ), acesta fiind un drept stabilit de lege in favoarea parintelui caruia nu i-a fost incredintat minorul.
In privinta pensiei de intretinere, aceasta este o obligatie instituita in sarcina parintelui caruia nu i se incredinteza minorul, fiind in acelasi timp un drept stabilit de lege, de aceasta data in favoarea minorului.
Daca nu va veti indeplini obligatia stabilita prin hotarare, tatal minorului poate :
-sa formuleze impotriva dvs. plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al. 1 lit c) c.pen.- abandonul de familie ( pentru neplata a 2 luni a acesteia),
-sa puna in executare silita hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere.


Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara marco-sainz marco-sainz Sunt divortat,copilul a fost incredintat mamei,el avand o varsta frageda la data procesului.Am platit pensia alimentara ani la rand,dar de 2 ani fosta sotie a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters180853 ContSters180853 Am divortat ,iar copilul mi-a fost incredintat prin instanta mie dar cu dreptul tatalui la vizita de 2 ori pe luna .Eu m am mutat din oras iar el nu -l mai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara scarlatescu scarlatescu tatal fiului meu refuza de un an sa plateasca pensia alimentara pe motiv ca miam schimbat domiciliu si refuza sa trimita bani antrun cont bancar.e obligat la ... (vezi toată discuția)