avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

Am divortat ,iar copilul mi-a fost incredintat prin instanta mie dar cu dreptul tatalui la vizita de 2 ori pe luna .Eu m am mutat din oras iar el nu -l mai poate vizita,nici macar nu stie unde m-am mutat cu copilul.A fost stabilita pensie alimentara pe care fostul sot refuza sa o plateasca pe motiv ca nu vede copilul .Ce pot face? Sunt obligata sa l las sa l vada ?(domiciliul de unde trebuia sa l ia de 2 ori pe luna era cel al parintilor mei , iar eu nu mai stau acolo )Pensia alimentara cum pot face sa o primesc intr un cont si nu prin posta?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:16, 7 Decembrie 2010
Domiciliul puteti sa il aveti unde doriti dvs.Fostul sot va poate depune plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti sau va poate face executare silita pe programul de vizita.Mai poate depune sesizare la protectia copilului in care cere ancheta deoarece nu stie unde locuieste copilul.
De platit,daca vrea,va poate plati intr-un cont bancar dar nu il puteti obliga.
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Dreptul tatalui este unul prevazut de lege, iar in cazul dvs. este stabilit si prin hotarare judecatoreasca.
Sunteti obligata sa-i comunicati acestuia noul domiciuliu al copilului pentru ca tatal sa-si poate exercita dreptul sau conform programului stabilit de instanta.
In sens contrar, tatal poate formula impotriva dvs. plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art.307 al.2 c.pen.-nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
In ceea ce priveste pensia de intretinere -aceeasi situaie, in sensul ca este necesar sa va deschideti un cont si sa-i comunicati tatalui contul si doleanta dvs.
La randul dvs. daca tatal nu plateste cu rea-credinta pensia de intretinere stabilita in favoarea minorului , puteti formula plangere intemeiata pe disp. art 305 al.2 lit c.) c.pen.
Cu alte cuvinte amandoi parintii au drepturi dar si obligatii pe care trebuie sa le respecte , la mijloc fiind vorba de interesul superior al minorului.
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
si in cazul in care eu plec in strainatate cu contract de munca? ce pot face? nu o sa mai primesc pensia alimentara deloc ptr k el nu vede copilul?pensia o vroiam intr un cont tocmai de asta ...in cazul in care plec ,ptr k sa i aiba copilul pe la 7 8 ani cand incepe si el sa mai priceapa cate una alta ,sa nu piarda de tot banii asta ,dar el nu vrea ....zice ca nu mi plateste deloc ptr k nu l vede.
Lasati tatal sa-si vada copilul.
Este dreptul copilului sa-si vada tatal si invers , a tatalui sa-si vada copilul.
Daca plecati in strainatate aveti obligatia sa-l instiintati pe tatal minorului cu privire la noua adresa unde veti locui cu acesta.
Din toata povestea asta , singurul care pierde este copilul.
Dvs. va opuneti ca tatal sa-si viziteze minorul, iar tatal nu vrea sa plateasca pensia pentru ca dvs.il impiedicati sa-l vada.
Eu zic sa va mai ganditi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copil minor doina80 doina80 Sunt divortata, am sentinta de custodie definitiva si irevocabila si doresc sa plec din tara cu fiul meu pt o perioada mai mare. Tatal are drept de vizita, in ... (vezi toată discuția)
Copilul minor floraresu floraresu am o fetita de opt ani care imi este incredintata printr-o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. relatia a fost una de concubinaj.mentionez ca ... (vezi toată discuția)