avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu plateste nu da permisiunea copilului sa plece ...nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu plateste nu da permisiunea copilului sa plece ...nu nu

tatal copilului nu si-a platit pensia alimentara de cinci luni. a comunicat ca va plati la finele anului. fara explicatii.
nu stiu unde munceste. cum fac sa aflu?
apoi. vreau sa plec cu copilul in afara tarii. dar el spune ca nu se poate pronunta.
altfel nu il intereseaza copilul. nu l-a vazut decat de 3 ori. acu 4 ani.
ce solutii am? (in afara de a-i crapa capul, desigur) :)
multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:21, 16 Septembrie 2011
Puteti face plangere penala pt abandon de familie.
Aveti incredintarea copilului... iesiti cu el din tara. Imediat sau cand doriti sa iesiti?
La pensie, ii faceti plangere, cum spune si mesajul anterior. Sau... negociati. Notificati-l intai.

Oricum, aia cu crapatul capului nu e o solutie.
1.In ceea ce priveste pensia de intretinere, aveti 2 variante:
-plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art.305 al.1 lit c) c.pen. -abandonul de familie, sens in care este necesar sa va adresati parchetului caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie,
-punerea in executare a hotararii prin care a fost stabilita pensia in favoarea minorului, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
2.In ceea ce priveste acordul tatalui pentru iesirea dvs. din tara impreuna cu minorul:
-avand in vedere ca minorul va este incredintat prin hotarare definitiva si irevocabila, nu aveti nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din tara,
-aveti nevoie de hotararea prin care minorul v-a fost incredintat, legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minor, pasaport pe care il veti obtine in temeiul aceleiasi hotarari.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare copil in strainatate alynk alynk Am nevoie de o informatie. Sunt divortata din 2008. In urma divortului copilul mi a fost incredintat mie si s a stabilit un program de vizita al tatalui. Cu ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copil minor doina80 doina80 Sunt divortata, am sentinta de custodie definitiva si irevocabila si doresc sa plec din tara cu fiul meu pt o perioada mai mare. Tatal are drept de vizita, in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara scarlatescu scarlatescu tatal fiului meu refuza de un an sa plateasca pensia alimentara pe motiv ca miam schimbat domiciliu si refuza sa trimita bani antrun cont bancar.e obligat la ... (vezi toată discuția)