Cel mai bine e sa consultati un avocat, care sa studieze speta dumneavoastra si sa va sfatuiasca in concret. Exista institutia ajutorului public judiciar, care se adreseaza persoanelor cu venituri mici.
Buna ziua,
in principiu, daca nu se face dovada ca inscrisul sub semnatura privata este fals, si, prin audierea celor doi martori semnatari, se stabileste ca vanzarea imobilului de catre mama dumneavoastra a fost dorinta sa, in aceasta situatie, judecatorul poate pronunta o sentinta in favoarea fratelui dumneavoastra.
Totusi, trebuie tinut cont de rezerva succesorala, care este gaantata prin lege fiecarui mostenitor legal si care este de jumatate din cotitatea legala care i s-ar fi cuvenit in lipsa unor liberalitati ori dezmosteniri - art. 1086-1099 noul Cod Civil. Daca, in timpul vietii, parintii dumneavoastra v-au cedat proprietatea unor alte imobile decat cel aflat in litigiu si au considerat ca rezerva succesorala a fost acoperita, sansele de succes ale fratelui care v-a chemat in judecata cresc (bine-nteles, in masura dovedirii acestor sustineri).
In primul rand, va rog sa definiti termenul de "lider de asociere". In al doilea rand, sunt importante si alte detalii ale contractului, ca, de pilda, daca unul din semnatari are personalitate juridica romana. Din pacate, acest contract nu este prevazut de legislatia romana fiind specific legislatiei americane, insa acesta poate fi comparat cu contractul de asociere in participatiune.