avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate avdlv

Activitate avdlv

Răspuns la discuția Registre avocati
Si eu as avea o nelamurire in legatura cu registrul inventar. Orice obiect pe care il decontezi pentru ca e o cheltuiala profesionala trebuie trecut in registru? Si ma refer la stampila, roba, carti, etc.
Răspuns la discuția bomba de la congresul UNBR
vlad stefan a scris:

Si apropo de avocatii care au dat examen de admitere.
La definitivat in Bucuresti au luat 70 din 170. Adica 100 din cei care au dat examen de admitere nu au luat definitivatul.
Amin.

Asa si? E o veche vorba romaneasca care incepe cu referiri la cainele care moare de drum lung.......
Cine are constiinta propriei valori nu se lamenteaza de nu stiu ce modificare legislativa, se prezinta la examen si cu asta basta. E drept ca nu e cea mai comoda varianta dar nici nu vad care e piedica insurmontabila.
Răspuns la discuția Proba orala admitere in barou
Eu am avut surpriza ca la proba orala la drept procesual civil sa trag un bilet cu un subiect ca nu se afla pe lista. X-( Asa ca va sfatuiesc sa invatati dupa tematica si nu dupa lista cu subiecte.
In incident similar s-a intamplat si la Baroul Bucuresti acu vreo 3-4 ani cand la proba scrisa la drept civil a picat un subiect din obligatii care tot asa nu se regasea pe lista. Fericiti au fost cei care se pregatisera pt INM pentru ca il avusesera in programa. :P
Răspuns la discuția citatie
Care e reglementarea legala in baza careia politistul poate da amenda unei persoane citate si care nu se prezinta?
Mai exista si varianta in care s-a cerut judecarea in lipsa; in aceasta ipoteza procesul continua pana la solutionare indiferent daca partile nu se prezinta.
Cum trebuie sa procedeze un avocat din oficiu care nu se intelege sub nicio forma cu clientul? Poate renunta la client? Si daca da, trebuie sa dea explicatii la barou?
Răspuns la discuția Stagiatura... bat-o vina!
eu am inteles de la secretariat ca poti depune contractul in termen de 2 ani. treaba cu suspendarea cred ca e un non sens; sa te suspende din ce? nu ai inca calitatea de avocat.