avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate Loredana080

Activitate Loredana080

Sper din tot sufletul să aveți dreptate. Eu de luni am de gând să vin la programul menționat în CIM; probabil că va veni cu tot felul de amenințări, îi place să vină seara, aproape de închidere. Mă jignește și mă face în toate felurile, ăsta e stilul lui, mi-au zis și colegele mai vechi cum se poartă.
O săptămână de luni până sâmbătă inclusiv : 6 ore; următoarea săptămână de luni până vineri: 7 ore pe zi. Pur și simplu vrea să spună că eu am luat -o razna și vin din proprie inițiativă așa, el acum și -a dat seama și își vrea banii înapoi. Ar putea face asta? Ar putea de exemplu să îmi ceară doar mie să înapoiez banii, sau trebuie să facă același lucru și în cazul colegei mele?
Da, există pontaj.
Hei,nu mă poate ajuta nimeni cu un răspuns?
O să încerc să explic mai bine situația: mi s-a schimbat programul de lucru, așa cum am menționat mai sus; salariul a rămas același. Modificarea s-a făcut fără un act adițional. Eu am făcut socoteala și rezultă că am muncit 18 zile în plus anul trecut, 18 sâmbete mai exact.. În acest moment, nu mai pot să îmi mai pierd zilele de repaus săptămânal ,am altele de făcut. I-am zis lucrul acesta administratorului, el inițial a susținut că programul de 6 ore pe zi și 6 zile din 7 e legal, dar că nu are el chef să îmi facă act adițional pe acest program . Dar recent a schimbat "discursul" , spunând că de fapt eu nu respect programul de 8 ore și lucrez doar 6, pentru că așa vreau eu! Așa că vrea să recupereze banii pe care cică mi i-a dat în plus, m-a amenințat că mă dă în judecată....Nu știu cum va putea el să explice de ce atât eu, cât și colega mea am început să venim 6 sau 7 ore pe zi la serviciu, sau de ce venim sâmbăta, din timpul liber,dar totuși vreau să știu ce șanse ar avea să recupereze acele sume ,din punctul lui de vedere.necuvenite.
Bună seara. Am tot insistat să primesc acel act adițional, iar în final administratorul mi-a spus că o să mă dea în judecată pentru daune,pentru că vin câte 6 ore pe zi, și deci ar trebui să restitui banii primiți în plus. Vă rog, un sfat. Mie mi se pare incredibilă reacția lui, nu știu cum poate veni cu asemenea idei!
1. Nici mie nu mi se pare că programul trecut în CIM ar fi inegal, dar totuși așa scrie...
2. Legat de repaus: o săptămână lucrez după -amiaza L-V cu weekendul liber; următoarea săptămână lucrez dimineața L-S, doar duminica liberă.
Oare să îi cer și în scris actul adițional?
Am dreptul la un act adițional?
Bună ziua. Am cim în care e scris că programul este inegal, de luni până vineri, de la 9 la 17 și că acesta se poate modifica conform ROI, iar acolo e trecut program de la 11 la 19, iar în perioada concediilor de odihnă este 10-18.
Mi-a fost modificat programul astfel că lucrez câte 6 sau 7 ore pe zi de luni până vineri, plus 5 ore 2 sâmbete pe lună,( cu un spor de 10 lei, care evident că nu a fost negociat),iar în perioada concediilor de odihnă programul redevine 9-17...I-am cerut angajatorului, verbal, un act adițional pentru această modificare, dar spune că nu trebuie și că de fapt nici nu vrea, apoi a trecut la "clasicele" amenințări cu concedierea.
Care e soluția in acest caz, ce pot face?
Mulțumesc, e bine de știut.
Informare al doilea job
Bună ziua. În prezent lucrez cu normă întreagă, contractul prevede un program de luni până vineri, dar mai sunt chemată și două sâmbete pe lună. Cum salariul este mic, doresc să îmi iau un alt job, in weekend. Trebuie să îl anunț de acest lucru pe actualul angajator, este nevoie să justific ,cu acte, de ce nu mai pot veni sâmbăta?