Am dreptul la un act adițional?
Bună ziua. Am cim în care e scris că programul este inegal, de luni până vineri, de la 9 la 17 și că acesta se poate modifica conform ROI, iar acolo e trecut program de la 11 la 19, iar în perioada concediilor de odihnă este 10-18.
Mi-a fost modificat programul astfel că lucrez câte 6 sau 7 ore pe zi de luni până vineri, plus 5 ore 2 sâmbete pe lună,( cu un spor de 10 lei, care evident că nu a fost negociat),iar în perioada concediilor de odihnă programul redevine 9-17...I-am cerut angajatorului, verbal, un act adițional pentru această modificare, dar spune că nu trebuie și că de fapt nici nu vrea, apoi a trecut la "clasicele" amenințări cu concedierea.
Care e soluția in acest caz, ce pot face?
1. Nu aveti program inegal ... luni până vineri, de la 9 la 17 ..inegal, presupune cu totul altceva.
2. Repausul saptamanal cand va este acordat , in noile conditii ?
3. Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii.
Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
.....
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă
.....
In speta, trebuie inchjeiat act aditional la c.i.m.
1. Nici mie nu mi se pare că programul trecut în CIM ar fi inegal, dar totuși așa scrie...
2. Legat de repaus: o săptămână lucrez după -amiaza L-V cu weekendul liber; următoarea săptămână lucrez dimineața L-S, doar duminica liberă.
Oare să îi cer și în scris actul adițional?
Bună seara. Am tot insistat să primesc acel act adițional, iar în final administratorul mi-a spus că o să mă dea în judecată pentru daune,pentru că vin câte 6 ore pe zi, și deci ar trebui să restitui banii primiți în plus. Vă rog, un sfat. Mie mi se pare incredibilă reacția lui, nu știu cum poate veni cu asemenea idei!
Cum pontam sambata?
hgabi
Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13.
Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)
Ore libere
Anamaria1313
buna ziua,
intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)