avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin132

Activitate Catalin132

Discuție Pensie urmas
Buna ziua! Imi poate spune cineva cum se formuleaza o cerere de recalculare pt pensia de urmas. Pana acum am luat 6 luni 70% din suma toatala, impreuna cu mama mea,acum voi lua doar eu 50% din suma toatala. Cum ar trb sa formulez cererea,cui ma adresez, ce contine si unde o depun. Multumesc anticipat.
Buna ziua! Tatal meu a decedat,iar eu si mama mea am beneficiat de penise de urmas, eu 630,iar mama tot 630, adica 70% din pensia totala pe care o avea tatal meu. Luna aceasta s-au implinit 6 luni de cand luam pensia,iar mamei mele i s a sistat. Am primit doar eu 630, dar din cate stiu trebuia sa primesc 50% din totalul pensiei, adica in jur de 900 de lei. Mentionez ca tatal meu era pensionat militar.
Buna ziua! In prezent sunt student in anul 2 la Facultatea de Geografie si beneficiez de pensie de urmas. Anul acesta intentionez sa ma inscriu la o alta facultate, iar de la geografie o sa ma retrag dupa inceperea anului universitar. Ideea e ca as vrea sa duc o adeverinta de student de la ASE, unde voi fi anul 1. Este posibil sa mi se siteze pensia in situatia aceasta? Daca ma retrag de la geografie si ma inscriu la alta facultate?