Multumesc frumos ! Dar pana ajung la avocat cu actele ? am intrebat doar daca instanta imi poate anula clauza , pentru proces in sine o sa imi iau avocat !
Spuneti - mi va rog : eu am clauza de abitatie in doua imobile diferite, unul dintre cei doi propietari care mi au acordat acest drep a decedat , mostenitorii au deschis partaj in instanta .Eu imi pot pierde dreptul de abitatie lasat de defunct ?
Este vorba de o casa la tara moștenire a parintilor mei , noi suntem trei frati si am cazut de acord sa imi ramana mie , eu om de buna credință am zis ca il trec si pe el pe act dupa ce este titlul de proprietate al casei făcând in acest sens o promisiune de vânzare a jumătate el si eu jumătate , precizez ca promisiunea nu este înregistrată la cartea funciară ! Multumesc
Eu vroiam sa stiu daca pe fiul meu il poate obliga instanța sa iasa din indiviziune , daca il obliga sa ii dea o sulta ei , fiul meu are doar 20 de ani si este student !Sau lucrurile raman asa cum sunt : sora cu certificat de Moștenitor , fiul meu proprietar pe jumătate de apartament si eu cu drept de abitație pe apartament !
Buna seara ! Astazi sora defunctului concubin a fost si a deschis succesiunea , d- na notar i - a explicat situatia apartamentului , cum ca eu am abitație si asta inseamna ca pot locuii acolo pana la moarte , ca abitatia este douăzeci la suta din suprafața totala etc. etc. Moștenitoarei a spus ca ea vrea bani ca ce sa faca cu apartamentul , acum eu nu am bani sa ii dau , ma poate obliga stiu eu cineva sa vind apartamentul ? (Adică nu eu sa vand vorbim de fiul meu care are cealalta jumătate )
In contractul de vânzare cumpărare scrie ca : subsemnații cumpărători , citez : constituim cu titlu gratuit un drept de abitație viagera in favoarea Stela .... , in intreg apartamentul descris mai sus , pe tot restul vieții sale fara plata vreunei chirii .