Concubinul meu detine jumatate din apartament iar fiul meu jumatate .In urma decesului concubinului sora lui este mostenitoare , eu am drept de abitatie pe toata suprafata apartamentului . Vreau sa va intreb in urma dezbaterii mosteniri eu imi pierd dreptul de abitatie pe jumatatea care o detinea concubinul ?
Cand a fost achizitionat apartamentul si abitatia este pt totdeauna ! Nu este specificat pana cand , dreptul de abitatie este si la cartea funciara .,si este in contractul de vanzare cumparare a apartamentului !
gi-jane2 a scris:
eu am drept de abitatie pe toata suprafata apartamentului
In ce fel ati ajuns sa aveti acest drept ? Si pe ce perioada, e viager ?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
ce scrie exact in act la cumparatori, dvs drept de abitatie viager, concubinul cumparator 1/2 si fiul cumparator 1/2?
Pe dvs nu va intereseaza cine e proprietar, dvs aveti drept de abitatie, chiar daca sora concubinului va mosteni o parte din cota fratelui ei, pe dvs nu va afecteaza.
ea poate sa il actioneze pe fiul dvs in judecata sa iasa din indiviziune, sa ramana fiul cu casa si sa ii dea o sulta.
Sau puteti face dvs asta.. sulta va fi mica pt ca valoarea casei e diminuata de dreptul dvs de abitatie. Numai ca nu trebuie sa o lasati asa.. nerezolvata treaba ca fiul dupa moartea dvs va da bani mai multi.
Drept de uzul fruct
sweden
Buna ziua,
Am o intrebare legata de uzul frunct in contextul unei mosteniri. In urma testamentului, o persoana lasa dupa deces un apartament de 3 camere ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Sorina99
Am facut mostenirea unui apartament. Matusa mea are dreptul la jumate,eu cu fratele jumate. Matusa gaseste scuze sa nu il vanda sa impartim banii. Initial a ... (vezi toată discuția)