avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate Ginicom

Activitate Ginicom

Buna ziua.
Am o speta, daca ma puteti ajuta. Am o hotarare judecatoreasca definiva din 21.02.2023, o amenda penala, pentru conducere fara permis, fapta din iunie 2019. In 2019, decembrie, am obtinut un nou permis de conducere. Am condus, pana in iulie 2022, cand printr o conjunctura, mi au luat permisul pe 60 zile, pentru o contraventie. Dupa cele 60 de zile, nu au vrut sa mi elibereze permisul, politia rutiera, pentru ca inca aveam dosarul pe rol. Mentionez ca politia rutiera, nu mi a comunicat in scris absolut nimic, din ce va relatez eu. Intre timp, sa terminat procesul, si hotararea a ramas definitiva. Mentionez ca in hotararea definitiva, nu se mentioneaza absolut nimic despre sanctiunea complementara de anulare permis. Am mers la politia rutiera, si verbal, de la ghiseul de informare, mi au spus ca eu apar cu permis valabil, si ca ei nu au primit hotararea definitiva, si daca o am eu, sa le o aduc eu. Le am spus ca eu nu sunt curierul lor. In cazul in care politia rutiera nu va primi nimic din instanta, si trece perioada de 6 luni, in care banuiesc ca nu pot circula, daca ei nu mi anuleaza permisul, o pot face dupa aceasta perioada? E un caz, special si nu ma poate lamuri nimeni. Multumesc, ptr eventuale raspunsuri,
Răspuns la discuția Al doilea dosar penal
Pe ce as putea construi apărarea? Cum as putea sa nu ajung la al doilea dosar penal? Sau ce pot invoca? Multumesc,
Am o întrebare. Am avut un dosar penal, finalizat in dec. 2018, pentru conducere fără permis. Am primit 6 luni cu suspendare, și 60 zile munca in folosul comunității. Acum in 2019, executam serviciul de Probatiune și zilele de efectuat de munca. In momentul in care am primit sentința, nu spunea nimic de anularea permisului, și nu am primit din partea serviciului rutier nimic in sensul anulării permisului. Nici scris nici verbal. Fiindcă nu M a mai interesat sa conduc și ne având nici mașina. Și nici nu m am mai informat. Am condus din nou 100 metri pe un drum un autoturism al unei firme, si am fost oprit in trafic de un echipaj de politie. M am conformat si am dat actele si datele. Politistul după verificare, mi a spus ca am permisul anulat și îmi face un alt dosar. I am spus ca nu am fost informat in acest sens, și am condus in necunoștință de cauza, și nu cred ca este agravantă, fiindcă am ieșit dintr o parcare, sa intru intr o Spalatorie. Ce șanse am sa nu mi se deschidă un alt dosar penal, având in vedere ca nu mi s a comunicat in nici un fel anularea permisului. Pot aduce martori ce susțin faptul ca nu am condus și nu conduc, inclusiv un șofer ce este la dispoziția mea. Va multumesc pentru un eventual răspuns.