avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Al doilea dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Al doilea dosar penal

Am o întrebare. Am avut un dosar penal, finalizat in dec. 2018, pentru conducere fără permis. Am primit 6 luni cu suspendare, și 60 zile munca in folosul comunității. Acum in 2019, executam serviciul de Probatiune și zilele de efectuat de munca. In momentul in care am primit sentința, nu spunea nimic de anularea permisului, și nu am primit din partea serviciului rutier nimic in sensul anulării permisului. Nici scris nici verbal. Fiindcă nu M a mai interesat sa conduc și ne având nici mașina. Și nici nu m am mai informat. Am condus din nou 100 metri pe un drum un autoturism al unei firme, si am fost oprit in trafic de un echipaj de politie. M am conformat si am dat actele si datele. Politistul după verificare, mi a spus ca am permisul anulat și îmi face un alt dosar. I am spus ca nu am fost informat in acest sens, și am condus in necunoștință de cauza, și nu cred ca este agravantă, fiindcă am ieșit dintr o parcare, sa intru intr o Spalatorie. Ce șanse am sa nu mi se deschidă un alt dosar penal, având in vedere ca nu mi s a comunicat in nici un fel anularea permisului. Pot aduce martori ce susțin faptul ca nu am condus și nu conduc, inclusiv un șofer ce este la dispoziția mea. Va multumesc pentru un eventual răspuns.
Vi s-a deschis dosar penal.
Apararea dvs nu are suport legal. Dvs stiati ca aveati dreptul de conducere suspendat pe durata procesului penal. Mai departe, dupa ce ati fost condamnat, conf. art. 114 din OUG 195/2002 permisul de conducere se anuleaza de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România.
ART. 114 OUG 195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
#M19
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
......................................

Din cate inteleg ati savarsit aceasta fapta in termenul de supraveghere. Daca veti fi trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea devine incident art. 96 c.p. privind revocarea suspendarii executarii sub supraveghere. Va recomand sa va asigurati apararea, situatia dvs este critică, riscati executarea pedepsei in regim de detentie.
ART. 96 Cod Penal
Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
(3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda.
(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.

(6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător.



Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Pe ce as putea construi apărarea? Cum as putea sa nu ajung la al doilea dosar penal? Sau ce pot invoca? Multumesc,
Vad ca nu ati inteles, aveti deja dosar penal.
Strategia apararii o stabiliti cu avocatul angajat, in conditii de confidentialitate, nu aici pe forum.
Imi pare rau sa va spun, dar sunt sanse destul de reduse sa obtineti o solutie favorabila.
Aveti savarsita o noua infractiune in termenul de supraveghere, daca o sa fiti condamnat la pedepsa inchisorii, pedeapsa anterioara se aduna cu pedeapsa pentru infractiunea noua si se executa in regim de detentie.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
urgent va rog!!!!asta vara soțul meu a fost prins că a condus fara carnet de ... Floryqwe Floryqwe Asta vara soțul meu a fost prins că a condus fara carnet de conducere și din cauză că nu a mai avut alte antecedente penale ia dat 1 an cu suspendare.Ieri ... (vezi toată discuția)
La ce pedeapsa sa mă aștept? Flavius Ciprian Flavius Ciprian Buna seara. Dupa o condamnare la 1 an si 4 luni cu suspendare, s-au intamplat 2 noi infractiuni, respectiv 2 dosare penale pentru coducere fara permis si ... (vezi toată discuția)