Vi s-a deschis dosar penal.
Apararea dvs nu are suport legal. Dvs stiati ca aveati dreptul de conducere suspendat pe durata procesului penal. Mai departe, dupa ce ati fost condamnat, conf. art. 114 din OUG 195/2002 permisul de conducere se anuleaza de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România.
ART. 114 OUG 195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
#M19
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
......................................
Din cate inteleg ati savarsit aceasta fapta in termenul de supraveghere. Daca veti fi trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea devine incident art. 96 c.p. privind revocarea suspendarii executarii sub supraveghere. Va recomand sa va asigurati apararea, situatia dvs este critică, riscati executarea pedepsei in regim de detentie.
ART. 96 Cod Penal
Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
(3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda.
(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.
(6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător.
Vad ca nu ati inteles, aveti deja dosar penal.
Strategia apararii o stabiliti cu avocatul angajat, in conditii de confidentialitate, nu aici pe forum.
Imi pare rau sa va spun, dar sunt sanse destul de reduse sa obtineti o solutie favorabila.
Aveti savarsita o noua infractiune in termenul de supraveghere, daca o sa fiti condamnat la pedepsa inchisorii, pedeapsa anterioara se aduna cu pedeapsa pentru infractiunea noua si se executa in regim de detentie.