avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Activitate Laura288

Activitate Laura288

Dle. avocat, dar in cazul in care termenul de la probațiune a expirat deja de 2 luni de zile, practic 2 ani de zile persoana in cauza s-a supus condițiilor, nu a ieșit din țara și, din nou, termenul a expirat, se mai poate întoarce acum decizia astfel încât sa se transforme in pedeapsa cu executare? Mi se pare ireal

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu, daca este caz penal cu condamnare.
Inselaciunea se face pentru bani...si condamnatul datoreaza banii...
Insa...in practica...condamnatii fac tot posibilul sa nu dea banii din varii motive...
Ei nu lucreaza, nu produc nimic de fel...chiar daca pot avea bani in general...

Răspuns la discuția Solutie pe scurt
Am avocat de cand a inceput procesul
Solutia pe scurt: condamnă pe .... la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În baza art. 91 Cod penal, suspendă executarea pedepsei de 2 ani închisoare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 4 ani, de la data rămânerii definitive a prezentei, conform art. 92 Cod penal În baza art. 93 alin. 1 Cod penal obligă ... , pe durata termenului de supraveghere, la respectarea următoarelor măsuri de supraveghere....

Obligă ... la plata către partea civilă a sumei de ... euro în echivalent în lei la cursul BNR din ziua efectivă a plăţii, reprezentând prejudiciu material creat prin săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Aceasta decizie a fost data pe 17.03.2017. Am facut munca in folosul comunitatii90 zile si am fost intr-o continua legatura cu cei de la probatiune, dar nu am inapoiat suma de bani pt ca nu am avut de unde, iar procurorul mi-a zis ca sunt de rea credinta. Ce se poate intampla de acum, care e posibilitatea reala de inchisoare?
Buna ziua! Unei cunoștințe i s-a deschis dosar penal pentru înșelăciune. La sfârșitul procesului s-a decis ca persoana învinuita sa-i plătească pârtii vătămate suma de bani pentru care a fost data in judecată, pe lângă asta a fost pusă sa facă munca in folosul comunității.

Persoana învinuita a făcut munca in folosul comunității, însă nu a restituit suma de bani pentru ca aceasta a fost cheltuita cu “persoana vătămată”. La ultima înfățișare a procesului (care cred eu ca a fost și ultima) persoana învinuita s-a prezentat in fata procurorului și a judecătorului. Procurorul văzând ca invinuitul nu are momentan un loc de munca, i-a spus ca e de “rea voință” pentru ca dacă ar fi avut un loc de munca i s-ar fi retras lunar un procent din suma. Ce se poate întâmpla mai departe? Menționez ca acel termen de probațiune a expirat, se va transforma pedeapsa cu suspendare in executare? Adică persoana învinuita va face închisoare? Mulțumesc
Răspuns la discuția Închisoare?
In baza a ce spuneti ca nu exista așa ceva dacă eu va spun ca exista? Altfel de ce as mai fi venit cu o asemenea întrebare aici? Întrebarea era oricum una simpla, dacă nu restitui banii unui individ, deși judecătorul a decis astfel, se poate transforma asta in ani de închisoare?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu exista asa ceva.

Răspuns la discuția Închisoare?
Așa este, procesul s-a terminat. Dar persoana in cauza va mai fi chemată o data pentru a declara care sunt motivele pt care nu i-a restituit suma de bani. Cel putin asa ne-a informat dl avocat

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca a pronuntat hotararea, inseamna ca procesul s-a terminat, cel putin in faza de fond.
Ati declarat apel sau despre ce infatisare este vorba?

Răspuns la discuția Închisoare?
Hotărârea a fost pronunțată. După cum am scris și in rândurile de mai sus. A trebuie sa ii Înapoieze o suma de bani lui B+munca in folosul comunității. Din moment ce A nu are bani, se poate cumula asta cu închisoarea? O întrebare simpla, nu știut ce e atât de fără sens :)

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu inteleg cum a hotarat judecatorul daca nu a fost pronuntata hotararea, este fara sens ce sustineti.

Discuție Închisoare?
Buna ziua! Intr-un dosar penal (înșelăciune), judecatorul a hotărât ca persoana A trebuie sa ii inapoieze persoanei B o suma de bani, dat fiind faptul ca persoana B a fost înșelată. Pe lângă asta, persoana A a primit ca pedeapsa munca in folosul comunității si interdicția de a ieși din țara pe o anumită perioada. Săptămâna viitoare are loc ultima înfățișare din proces. A nu i-a înapoiat banii lui B pentru ca nu are niciun venit declarat. Chestiune pe care i-o va spune și judecătorului. Ce se va putea întâmpla de aici inainte? Se poate transforma acea suma de bani in ani de închisoare? Va mulțumesc și va rog sa-mi scuzați limbajul “nejuridic”