avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Închisoare pentru nerestituire bani?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Închisoare pentru nerestituire bani?

Buna ziua! Unei cunoștințe i s-a deschis dosar penal pentru înșelăciune. La sfârșitul procesului s-a decis ca persoana învinuita sa-i plătească pârtii vătămate suma de bani pentru care a fost data in judecată, pe lângă asta a fost pusă sa facă munca in folosul comunității.

Persoana învinuita a făcut munca in folosul comunității, însă nu a restituit suma de bani pentru ca aceasta a fost cheltuita cu “persoana vătămată”. La ultima înfățișare a procesului (care cred eu ca a fost și ultima) persoana învinuita s-a prezentat in fata procurorului și a judecătorului. Procurorul văzând ca invinuitul nu are momentan un loc de munca, i-a spus ca e de “rea voință” pentru ca dacă ar fi avut un loc de munca i s-ar fi retras lunar un procent din suma. Ce se poate întâmpla mai departe? Menționez ca acel termen de probațiune a expirat, se va transforma pedeapsa cu suspendare in executare? Adică persoana învinuita va face închisoare? Mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2019
Laura288, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura288 , utilizator 20:50, 29 Iulie 2019
Apelati urgent la avocat ca sa va studieze cazul si dosarul.
Puteti ajunge la inchisoare daca am inteles eu bine situatia fara a vedea dosarul.
Cred că n-ați înțeles bine... e o datorie între persoane fizice. Cum s-ar putea transforma pedeapsa cu suspendare într-una cu executare pentru că n-a plătit? Nu e problemă de civil?
Nu, daca este caz penal cu condamnare.
Inselaciunea se face pentru bani...si condamnatul datoreaza banii...
Insa...in practica...condamnatii fac tot posibilul sa nu dea banii din varii motive...
Ei nu lucreaza, nu produc nimic de fel...chiar daca pot avea bani in general...
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dle. avocat, dar in cazul in care termenul de la probațiune a expirat deja de 2 luni de zile, practic 2 ani de zile persoana in cauza s-a supus condițiilor, nu a ieșit din țara și, din nou, termenul a expirat, se mai poate întoarce acum decizia astfel încât sa se transforme in pedeapsa cu executare? Mi se pare ireal

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu, daca este caz penal cu condamnare.
Inselaciunea se face pentru bani...si condamnatul datoreaza banii...
Insa...in practica...condamnatii fac tot posibilul sa nu dea banii din varii motive...
Ei nu lucreaza, nu produc nimic de fel...chiar daca pot avea bani in general...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie pe scurt Laura288 Laura288 Solutia pe scurt: condamnă pe .... la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În baza art. 91 Cod penal, ... (vezi toată discuția)
Munca in folosul comunitatii! bog28 bog28 Buna seara . As dori sa stiu ce mi se poate intampla daca refuz sa prestez munca in folosul comunitatii? Am o condamnare de 1 an si 6 luni cu suspendare si 60 ... (vezi toată discuția)
Retinerea condamnatului la apel nasu_georgica nasu_georgica Buna ziua Am fost condamnat intr-un dosar penal, pentru inselaciune, la 7 ani inchisoare si 5 ani de pedeapsa complementara in luna OCTOMBRIE 2013, dupa ... (vezi toată discuția)