avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate severin.dorin

Activitate severin.dorin

Buna ziua , au trecut 2 ani de cand am deschis un dosar de executare silita si intre timp am ajuns la o intelegere cu persoana respectiva careia i-am imprumutat suma de bani.
A mai ramas putin de recuperat si as vrea sa renunt la executare. La executor mi s-a spus ca indiferent trebuie achitate cheltuielile de executare.
Am platit doar 500 lei atunci cand am deschis dosarul si ar mai fi un rest de 3000 lei.
Se poate inceta executarea fara a plati aceasta suma?
Dar acesta executare silita care este valabila pentru Romania nu se poate traduce si inainta catre o alta tara din UE?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

De vreme ce nu aveți o hotărâre judecătorească, context în care ați fi putut obține un titlu executoriu european, poate fi luata in considerare obtinerea unei somatii de plata europeana, care ofera creditorilor posibilitatea sa recupereze o creanta necontestata printr-o procedura uniforma la nivelul statelor membre ale UE.

Buna ziua , in urma cu aprox. 2 ani am imprumutat unei persoane 40000 lei Am facut un contract de imprumut la notar public . Mi-a returnat jumatate iar pentru 20000 lei am fost la executor judecatoresc unde am deschis un dosar . S-a constatat ca acea persoana nu detine bunuri si doar s-a pus o propire pe contul din Romania.
El lucreaza din 2016 in Olanda si salariul i-l incaseaza pe card din tara respectiva. Cunosc ibanul si datele despre contul lui din strainatate si ma intreb daca se poate face ceva , sau doar o asteptare fara sfarsit , cu o cauza pierduta.
Va multumesc